Skip to main content
  • 29.05.2022.

Love Parade kao demonstracija sa 7 zahtjeva izlazi u javnost

Love Parade je postao Rave The Planet Parade pod motom "Together Again”, a u subotu, 9. srpnja održat će se kao mimohod na ulicama Berlina

Piše: 

Vrijeme je da konačno pronađemo put jedni drugima i proslavimo ono što nas kao ljudska bića spaja: ljubav.

Pogotovo sada, budući da je Covid pogoršao podjele u našem društvu, ponovno nam je potrebna kultura koja nas okuplja. Love Parade ubrzao je ponovno ujedinjenje, izgradio međunarodne mostove i dokazao da elektronička glazba ima tu moć ujedinjenja.


picture-alliance / Helga Lade Fo

Osim glazbe Love Parade je i politička demonstracija

Demonstracije su to za iste vrijednosti zbog kojih su sudionici Love Parade izašli na ulice. I mnogo prije Covida, stalno su nam se postavljali ovo jedno pitanje: "Kada se vraća Love Parade?" Konačno, imamo odgovor na to.

Dr. Motte: PLUR je izvorni duh house i techno kulture

Organizatori su stoga sastavili popis od 7 političkih zahtjeva s kojima će izaći pred javnost i institucije:

1. Priznanje kulture elektroničke glazbe kao kulturnog dostignuća koje treba zaštititi – podržano prijavom za priznanje “Techno kulture u Berlinu” kao nematerijalne kulturne baštine od strane UNESCO-a.

2. Ravnopravan status elektroničke glazbene kulture sa svim ostalim, etabliranim kulturnim oblicima i institucijama, kao i jednaka potraživanja i mogućnosti državnog financiranja.

3. Zaštita klubova i drugih objekata kao kulturnih mjesta.

4. Bezuvjetni temeljni dohodak za umjetnike i kulturne djelatnike.

5. Provođenje “Dana elektroničke glazbene kulture” kao državnog praznika druge subote u srpnju (tradicionalni dan Love Parade Berlin).

6. Opće i nacionalno ukidanje svih zabrana plesa, osobito na kršćanske blagdane.

7. Pravo na kulturne i neverbalne plesne i glazbene demonstracije, bez obveznih usmenih priloga, tako da su demonstracije, posebno elektroničke glazbene kulture, u načelu pravno priznate kao okupljanja u smislu § 8 GG (Njemačkog ustava).

Detaljnije o svakom zahtjevu pronađite na Facebook stranici Rave The Planet.

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop