Skip to main content
  • 16.11.2009.

Magda sprema Fabric 49

Magda će biti slijedeći izvođač koji će birati naradnu Fabric mix kompilaciju, koja će se naći u prodaji 16. studenoga. Rođena u Poljskoj, odrasla u Detroit-u, je treća žena koja se priključuje Fabric serijalima poslije DJ Heather i Ellen Allien. Grad Detroit je bio ključ Magdinog muzičkog uspona, gde je i upoznala Richie Hawtin-a i Run Stop Restore partnera Marc Houle-a krajem 90-ih.

Piše: 

Poslije 10. godina postala je jedan od ključnih faktora u Minus rosteru, radeći širom svijeta skoro svakog vikenda sa njenim Traktor Scratch setapom, dok u međuvremenu sprema uratke za svoj novi album u Berlinu. Njene tri nove stvari će se naći na Fabric 49 mixu, pored svježeg materijala od njenih Minus kolega Marc Houle-a, Gaiser-a, Hobo-a, Heartthrob-a i Click Box-a, ali po svemu sudeći mix neće biti striktno orjentiran ka minimal-techno muzici. Idjut Boys, Goblin i Hercules & Love Affair su neki od disco izvođača koji se nalaze rame uz rame sa mračim elektronskim pop-om poput Circlesquare-a.

Piše: www.happynovisad.com

"Miks je inspiriran muzikom iz Italijanskog horor filma iz 70-ih," Magda objašnjava. "Ubacila sam i bend Goblin, koji su producirali veoma zanimljiv mračni disco, da tripi-psihodeličnim elementima. Htela sam da napravim nešto mračno i groovy, gde se razni zvukovi pojavljuju i nestaju krejirajući sablasnu atmosferu. Odabrala sam pjesme koje su na nekin način eksperminetalne zajedno sa dance uratcima koje volim. Bila sam veoma sretna što sam dobila dozvolu da korisitim 'Heavy Whispers' od Yello-a, jer su oni za mene jedan od najinteresantnijih bendova. Imali su sposobnost da kombinuju veoma različite zvukove i naprave neke od meni najomiljenijih new wave/electro/disco numera ikad. Također sam koristila dosta neobjavljenih uradaka od producenata koje sam upoznala preko interneta i dobila demo snimke od njih. Veoma je lijepo kada možete da pomognete mladim producentima i njihovim zvucima,", za kraj je dodala Magda.

Tracklist
01. Goblin – Al Margini Della Follia / Bostro Pesopeo – Falls (Hercules & Love Affair Remix) / Marc Houle – Voices
02. Circlesquare – Non-Revival Alarm / Gaiser – mfnstmp
03. Magda – At The Gate / Artem Folevski – Empörung (Original Mix) / Groupshow – It’s Not Just Country Birds That Are Attracted (To The Blue Glass Bird Bath)
04. Cristian Vogel – Mungo / Magda – Draculan Love Attack
05. Goblin – Buio Omega (Alternate) / Magda – Moroder's Revenge
06. Catorze – Luscofusco / Marc Houle – Deep Sea / Heartthrob – Miss Pig
07. Robert Babicz – Chordy / Madato – The Night's Rumors
08. Click Box – Bad Fish (Magda Edit) / Boosty – Telescope
09. Artem Folevski – Guido / Isomer Transition – San Pellegrino
10. Hobo – 23:59 / Luciano – Saulitude
11. Marc Houle – Profounding / Yello – Heavy Whispers
12. Heartthrob – 101 Loop / Farben – Aufschlag/Abschlag
13. Hobo – Mobius Trip / Rafael Droors – Blue
14. Bruno Pronsato – We Were… / Arsenal – The Coming (Idjut Boys Version 2)
15. Jimmy Edgar – Beat Squared / Jan Jelinek – Tierbeobachtungen (Live Played By Anne Westphalen & Peter Ley)

{snippet 1}

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk