Skip to main content
  • alt
  • 10.09.2015.

Matthias Tanzmann i 15 godina u mjesečevoj luci

Mjesec je tako blizu a opet tako daleko. Zemljin satelitski uhoda neprestano kruži i gleda živote koji se odvijaju ispod njega. Ali tu postoji i jedna luka.

 
Moon Harbour je učinio ono što, u doba hiperprodukcije glazbe i nicanja labela toliko da se može u gljive nakon što kiši, izgleda kao daleki san. Doživio je 15 godina rada, proživljenih nejenjavajućim intenzitetom i strašću. Na čelu s velikim DJ-om, producentom, remixerom i rezidentom Circoloco/DC 10 na Ibizi Matthiasom Tanzmannom, u tandemu s menađerom Andréom Quaasom, u Leipzigu bazirani label si je izgradio reputaciju onoga koji je uvijek jedan korak ispred.
{youtube}_aJeRnpFkkk{/youtube}
 
S žanrovskom šetnjom svime od tech housea, preko minimala do dubljih klupskih slojeva elektroničkog sedimenta sakupili su u svoju obitelj umjetnike koji više manje pišu priču “Tko je tko suvremene scene”.
 
Matthias se s osmijehom osvrće na početke govoreći: “Bio sam još poprilično mlad kada smo započeli label 2000. tako da smo svi odrastali zajedno ovih 15 godina. Moon Harbour je kao moje dijete. Sretan sam što se toliko umjetnika pridružilo obitelji i postalo bliskim prijateljima i da je label postao dom za sve nas”. Uz Matthiasa kao glavu obitelji za trpezom velike familije nalaze se i imena poput Luna City Express, Sable Sheep, Marco Faraone, Sven Tasnadi i Dan Drastic, kao i novija ekipa koja tek preuzima scenu Adam Port, Re.You, Ekkohaus, wAFF, Cuartero, Steve Lawler, DJ T., Chris Wood & Meat, Butch i Detlef.
 
U mašineriji koja ne staje label je kroz godine izdao 100 EP-ja, pet albuma i čak deset kompilacija. Inovativnost i originalnost pri odabiru čine ga onim koji jednako lako rađa trake koje pune floor kao i one koje ćeš slušati sam kod kuće u neki utorak u dva ujutro potpuno zapleten u svoje misli.
{youtube}65wMozhcphs{/youtube}
 
Zahvaljujući predanosti i upornosti Moon Harbour je postao nezaobilazni dodatak  globalnih festivala poput Miami Music Weeka, Sonar Weeka u Barceloni, ADE-a i golemih evenata na ibiškom pijesku. Mjesečni radio show sada je već na 60 epizoda i pod palicom Dana Drastica sagradio si je golemo slušateljstvo i postao dostupan i na iTunesu, Soundcloudu i Play FM-u ali i pronašao dom  na velikim internacionalnim radio stanicama kao što je Ibiza Sonic.
 
U čast slavlju najavljena je Moon Harbour svjetska turneja koja će započeti na Sónar weeku u Barceloni, a sprema se i kompilacija ekskluzivnih traka članova obitelji kao i ponovna umesenja najuspješnijih traka kroz 15 godina. Na za sada potvrđene datume turneje oko svrnite niže:
 
Listopad 
 
03.10.15 Supermarket, Zürich (CH)
09.10.15 Tajna lokacija, London (UK)
10.10.15 Die Kantine, Vienna (AT)
11.10.15 Local 29 Sala Passion, Málaga (ES)
17.10.15 Westerunie, ADE Amsterdam, (NL)
23.10.15 Hidden, Manchester, (UK) 
 
Studeni 
 
1. i 2. vikend u SAD-u -TBC
17.11.15 Destilerija, Leipzig, Germany (DE)

20.11.15 Sala Marco Aldany, Madrid (ES)
21.11.15 Watergate, Berlin, Germany, (DE) 
27.11.15 Juice Club, Bergamo, Italy  
 
Prosinac 
 
04.12.15 Blue Marlin, Dubai (U.A.E.)
11.12.15 Rave On Snow, Saalbach Hinterglemm (AT)
18.12.15 Južna Amerika – TBC
19.12.15 Južna Amerika – TBC

25.12.15 Cafe D’Anvers, Antwerp (BE)

 
Siječanj (2016)
 
01.2016 BPM Mexico -TBC
 
+ više datuma TBA 
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2