Skip to main content
  • Kamelegdan
  • 7.06.2011.

Mistake Mistake umalo poginuli pri urušavanju stagea na Kalemegdanu

Beogradska tvrđava Kalemegdan trebala je prošle subote biti mjesto radnje velebnog nastupa Davida Guette, a umjesto toga čitava situacija se umalo pretvorila u tragediju. 

Naslovna foto

Kamelegdan

Za vrijeme tonske probe, kompletna bina se urušila, a pjevačicu grupe Mistake Mistake je zamalo smrtno pogodila metalna šipka. Srećom, kolege iz benda su brzo reagirali, te je Aleksandra Krstić sačuvala živu glavu. Guettin nastup je odgođen.

Pričali smo sa Edijem iz Mistake Mistake – koji su prošle godine svirali u Splitu u sklopu Atlantis Festivala – evo što je izjavio: ”Tesko je povjerovati, ali na kraju je sve ispalo dobro, kako je zapravo moglo biti, jer je pravo cudo da niko nije stradao. Nasi pjevaci su jedini sa ozljedama, ali lakse prirode. Aleksandra je dobila udarac u glavu, Adamu je iscaseno rame, a Milana je prošla sa mao vecim ogrebotinama po tijelu. Ja sam imao nevjerovatnu srecu jer su me sve sipke koje su padale svuda unaokolo promasile. Dodushe, pogodile su nas groovebox Roland MC808 koji je odletjeo nekoliko metara sa metalnog stola (kome su se noge iskrivile od siline udarca u trenutku), pa je nevjerovatna sreca da me je za nekoliko cm promasila i pogodila 808-micu umjesto mene. Ne mogu ni da zamislim sto bi se meni dogodilo da me je zakačilo . Također, Ivan je bas neposredno prije toga sisao sa bine da vrati neku olovku, tako da je sve promatrao iz daljine. Inace na njegovom  mjestu je naveca gomila, pa ne smijem ni da razmisljam, sta se moglo dogoditi.”

Ovaj koncert će morati pričekati, a sreća u nesreći jest da se slučaj dogodio tokom tonske probe, dok je na lokaciji bio minamalan broj ljudi. Ozljieđenima želimo brz oporavak, i naravno – da nastave sa kvalitetnim svrikama.

Inače Mistake Mistake su nedavno izdali novi album koji možete besplatno skinuti ovdje.

sonus 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 2