Skip to main content
  • Love Parade
  • 27.01.2011.

Misteriozna smrt suorganizatora Loveparadea zavila Berlin u crno

Ralf Regitz, jedan od prvih inicijatora i su-organizatora berlinskog Love Paradea, partner od Dr. Mottea te osnivač legendarnog kluba E-Werk u istom gradu pronađen je mrtav u svom stanu.

Piše: 

Naslovna foto

Love Parade

 

46-godišnji Regitz danima se nije javljao kolegama pa je netko pretpostavio da nešto nije u redu. Pronašli su ga u stanu a njegova smrt je pod istragom, prenosi Berlin Kurier. Regitz je zadnjih godina vodio moskovski Caffe Karl Marx Allee, a smatra se techno pionirom iz Berlina, i jednim od vodećih promotora u ovom gradu. Njegovi eventi su uvijek plijenili pažnju u klubovima diljem Njemačke.

Bivši rezident njegovog kluba bio je i legendarni Paul Van Dyk davne 1994.g. preko kojeg se i proslavio. Upravo tada je napravio produkciju “For An Angel” koja je četiri godine poslije napravila sjajan rezultat na komercijalnoj sceni. Bila je to E-Werk Mix verzija čime je i klub došao na dobar glas.

U međuvremenu Regitz je postao menadžer, kreativni voditelj kao i mentor mnogim glazbenicima.

Prema informacijama koje smo dobili Love Parade 2011 se neće održati u Hrvatskoj. Razlog su negativan medijski imidž nakon pogibeljnog eventa u Duisburgu prošloga ljeta, kao i upitan odaziv. Zagreb na dan 7.5. (Dan Europe), navodno čeka neki drugi party na Trgu Bana Jelačića.

sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk