Skip to main content
  • 4.01.2016.

Momak iz Siska s globalnom glazbenom misijom!

Ekipa koja ga dobro zna i voli zove ga Stjepko, a od svih ostalih Stjepka ovaj momak iz Siska razlikuje se po prezimenu Marenić, no ti ga plesaču poznaješ pod aliasom Steven Maar.

 
Rođen 1986. pod sisačkim nebom ovaj glasni klinac već je krajem osnovne škole osjetio da ga vuče nit produkcije i elektronika je u vene šibnula svoj ovisnički prvi groove. Znaš kako to ide… Kada se dogodi nema nazad. Kao član tadašnje trance.nu stranice želje i snove je u realnost translatirao uspjeh trake DJ Eco – Paradise Now (HvRv Remix) koja je pobijedila na natječaju za najbolji remix himne Love Paradea 2007. Kada ti platforma na kojoj su se zatekli umjetnici poput Armina, Above & Beyond, Iana Bluestonea, Junkie XL-a i Steve Dudea da priznanje znaš da si na pravom putu.

 
Kraj srednje donio je odluku da je domaća scena u žanrovima koje voli premalena da bi podržavala ambicije, pa nakon nekoliko odsviranih gaža u Sisku muzički život nastavlja prvenstveno kao partijaner. Kako je s vremenom trance uklizao na velika vrata i na naše prostore Stjepko se produkciji vraća 2012.
 
Posljednje godine obilježilo je prilagođavanje jedara progressive houseu pa su izdanja pokupili, kao one vruće tek pečene krušćiće, labeli poput "Sound Trip Records" i "Jill Recordings". I Steven Maar postaje internacionalno ime i traku "No Way Back" podržava i sam Fedde le Grand, a mogli ste je uloviti i iz zvučnika Ultra Europe festivala. Uskoro je osvanuo i sasvim osoban sic u Sail2Ultra Europe teamu s titulom glavnog rezidenta 2013. i 2014. Konačno sjedneš, nasloniš se i shvatiš da je moguće. Da napokon puštaš ono što voliš, da ljudi vole što radiš i uživaju zajedno s tobom (Hej! Je li i tebi bilo jednako dobro kao i meni?). Na vremensku crtu sjelo je nekoliko gaža po Zagrebu, rezidencija u Gjuri 2 kao i rađanje i rast Emergency Music branda putem kojega zajedno s prijteljem G&G-em jaše pod zastavom oživljavanja domaće scene kvalitetnim glazbenim eventima.

 
A nastupi? Gdje ćete ga hvatati? Nastupi su više iznimka nego pravilo jer se energija ulaže u produkciju, a trenutno je zapetljan i u energetsku petlju kvalitetne ekipe gdje radi postprodukciju za artiste i žanrove na cijelom spektrumu. Akustične svirke, house, techno, jazz… Nije važno ako je dobro. Kako su instrument i glas samo različite manifestacije istog Maar surađuje i s nekoliko pjevačica, no posebno je ponosan na Nastyu iz New Yorka s kojom je doživio prvi ikada Beatport Top 10 na Electro House ljestvici. Pjesma "Phenomenal" sjela je na sedmo mjesto između Jack U albuma i Nicky Romera.
{youtube}_MFvWICt8Qw{/youtube}
 
Jako ponosan je i na nit suradnje s dobrim prijateljem iz Amerike, Original Me-om (sada Ivan Rollins), s kojim nastaje traka znakovitog naziva "Dreams Won't Wait" koja je na streaming servisima ubrala preko milijun pregleda. Neke miljokaze nikada na zaboraviš.
{youtube}QZm67fvMlWk{/youtube}
 
Koji su planovi? Javni i pritajeni snovi? Maar smatra da njegovo vrijeme tek dolazi jer je tehničko zrenje moralo odfermentirati svoje kako bi bio najbolji što može biti. Za 2016. se događa svašta. Planovi su već u pokretu mašinerija kotačića zuji i škrguće, no ono što za sada smije reći s obzirom na zavjet šutnje spram labelova koji su ga dograbili je da je debelo zaglibio u groove te da ćete slušati jedno komercijalno izdanje koje je izniklo na plodnoj podlozi staroga soula. Žanrovske razdjelnice su mu se oduvijek činile smiješe i ograničavajuće, a inspiracija su ljudi, događaji i emocije. Kako sam kaže: "mislim da moraš barem malo biti trknut u sebi da neke stvari mogu isplivati kroz muziku." Ne baca hate nikome, dobro i loše supostoji u svemu s čime se susrećeš pa tako i u svim žanrovima glazbe. U Dj-ingu je totalno postao vitez "bring back the groove" pokreta, a žice unutra mu trenutno trzaju na progressive house i nove komercijalnije linije deep housea. Stiže velika godina i za produkciju i za nastupe, kocka se zarolala, a da biste pratili spin slobodno se naluknite na skroz na skroz službeni Facebook, Soundclud i Twitter.
 
brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk