Skip to main content
  • 29.02.2016.

Mozaik news sedmica!

Kako kao osobnu misiju uzimamo k srcu da vas držimo informiranima i kako se smatramo petljačima petlje iz koje ne želimo da ispadne, stižemo sa sedmicom.

 
Ova sedmica nažalost nije ona na Lotu već, kako je vijesti mnogo, a količina mjesta ograničena, donosimo sedmicu poprečnog presjeka vijesti koje su obilježile prošli tjedan, a nisu stale na repertoar. Pa tako za jedan kratki let ponad bitnog, smiješnog, začuđujućeg i sjajnog zaveži si pojas i stavi stoliće uspravan položaj. Turbulencije slijede.
 
 
Umjetnik imena Brian Pollet poznatiji i kao Pixel-Pusha krenuo je na epsko dvadeseto dnevno putovanje u kojem je imao sasvim specifičnu mentalno i fizički iscrpljujuću misiju. Kroz 20 dana svaki dan je konzumirao drugu drogu ne bi li na svakoj od njih stvorio novu ilustraciju. Grafički dizajner je koristio alkohol, GHB, MDMA, kokain (da, čak i mješavinu kemikalija koje se se povezuje s ljubavlju) ne bi li stvorio svoja djela. Pa oko na sve ilustracije možeš baciti ovdje, a nas samo iskreno zanima kako je izgledalo buđenje 21. dana ovog eksperimenta.
 
Gospodin Microsoft sam, Bill Gates, magnat težak preko stotinu bilijuna dolara, pokazao je kako ni to nije garancija toga da si dobar u svemu. Bill se tako ne bi li promovirao svoj Gatesletter.com uhvatio izazova koji je bio da se okuša u DJ-ingu i zavrtio jednu elektro-funk EDM traku. Iako nije bio baš uspješan i čak i dobiješ onaj osjećaj krajnje empatije kada je tebi neugodno zbog nekog drugog, ipak imamo dobru pouku da nije potrebno biti dobar u svemu, baš kao i u ljubavi potrebno je da samo jedna dobra ideja uspije. A koliko je uspjela ova, virni sam.
{youtube}3aiW-bjpuws{/youtube}
 
Sada jedna s domaćih obronaka. Jedan od naših najboljih glazbenih izvoznih proizvoda, Petar Dundov, izbacio je još jedan fantastičan remix ovoga puta se uhvativši trake "Stage Whisper" mađarskog producenta Obrotke. Na deep house kostur nakalemio je meso progressivea i ostao vjeran zvučnoj žili kucavici koja je obilježila i posljednji album "Sailing Off The Grid".
 

U domeni ćelavih i žestokih pak belgijske mash-up ikone Soulwax zaokreću kormilo prema Electroclash bandu. Imena Erasmus, donose enrgijom nabijen singl "Ti Ricordi Di Me" koji preveden s talijanskog znači "Sjećaš li me se". Soulwax su same opisale Erasmus kao "grupu ćelavih divljih žena", a singl karakterizirale kao " Elektrom nabijen plemenski napad".
{youtube}LBq3jgATkZY{/youtube}
 
Dave Clarke je također uletio s novom vijesti najavivši izlazak nove kompilacije 16. travnja naziva "Charcoal Eyes: A Selection Of Remixes From Amsterdam". Poznat po genijalnom remix talentu koji ga je spojio s velikima poput Chemichal Brothers, Depeche Mode, DJ Hella i Marcela Fenglera, nastaje novo izdanje na kojem će biti prerađeni umjetnici kao što su Placebo, The Neon Judgemen, Maelstrom & Louisahhh!, A Place To Bury Strangers, The Amazing Snakeheads… Kompilacija će biti dostupna na vinilu, ali i u digitalnom i CD formatu na kojima će se zateći i dodatnih pet traka i pjesma koju je napisao Dave sam.
 
Čini se da će travanj biti glazbena bomba na čitavom spektru jer istoga mjeseca kao i Clarkeova kompilacija izlazi i i album "Transport" koji nastaje iz plodne suradnje Mortiza von Oswalda i Juana Atkinsa. Ovaj drugi punokrvni album dvojca poklopit će se s 25. godišnjicom legendarnog Tresora i izaći 24. travnja, dok će mu prethoditi intro teaser LP 11. ožujka.
 

Smalltown Supersound ima u planu veliku posvetu Prins Thomasovm "Principe Del Norte" albumu koji će se remnifestirati u zvučnom kao tri EP-a. Među rukama koje remixaju naći ćete Ricarda Villalobosa, Young Marca, I:Cube i Sun Araw. Verzije u remixu Hieroglyphic Beinga biti će dostupne slijedeći mjesec dok će se Villalobos, Young Marco i I: Cube pojaviti na narednom izdanju za koji datum izdavanja još ima biti objavljen. Do tada uho na ono što smo već imali prilike čuti.
 

I eto, o svemu ponešto i onda još malo! Pozdravljamo vas u osvit ponedjeljka, Ostanite nam veseli, rasplesani i informirani!
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2