Skip to main content
  • 29.02.2016.

Frenki u trojstvu na flooru DEPO kluba!

Razmišljaš li o ljubavi uvijek moraš razmišljati u minimalno trijadnom obliku subjekta, objekta i poveznice.

 
Uvijek postoji dvoje i ljubav u sredini kao ljepilo koje drži piramidu na okupu. Tako ovoga ožujka, zvjezdanog datuma 12., na flooru domaćeg nam DEPO kluba nastupa elektronička trijada gdje se u trojstvu ritma za pultom na Trinyty eventu manifestiraju Active Line Six, Marijan Babicz i Frenki.

 
Kao veznik koji spaja elektroničke ljubavi Active Line Sixa i Marijana, Frenki je tako tip s kojim jednako lako možeš proplesati noć kao i popiti pivo u kvartovskom bircu dok pričaš gnjusno musavi vic. No za razliku od onih koji su mladost potratili po parkićima Frenki je vrlo rano našao nit koja će oblikovati ostatak života. Glazba je bacila svoje udice, zahakljakle su se za srce i srasle u meso onoga što Frenki jest danas.
 
Započelo je vrlo rano s prvim zvucima Amiga demo-scene i kao uvod u elektroničko poslužili su opusi umjetnika kao što su B.Lotus, S.point, Kaspersky, Giorgio Moroder, Daft Punk, Kraftwerk… Glazbeni stil i afiniteti brusili su se na pozadini emisija kao što su “Top Dj Mag” i “Space Time” dok su pravi okus onoga što će kasnije postati neprocjenjivo iskustvo davali uživo legendarni partyji kao Future Shock, Love Parade, Future Sound of Zagreb, Perfection, Astralis i Kraljevstvo, Stereo Studio …

 
I tako dok bi tvoj prosječni teenager krcao sobu stvarima od kojih će stara starome nužno u jednom trenu u očaju šapnuti: "Razgovaraj sa sinom", Frenki je svoj životni prostor opsesivno punio kazetama, pločama, CD-ima, zvučnicima, pojačalima, ritam mašinama, samplerima i synthesizerima. Kraj devedesetih usmjerio je ovaj entuzijazam u konkretne korake na sceni i staje ispred i iza scene na manjim eventima i programima, ili samostalno ili u kombinaciji s kolegom i prijateljem DJ Navijem. U ovom dualnom izdanju palili su zagrebačke i jadranske floorove.
 
Kao rezultat nesalomljive underground ljubavi i potrebe da ono što volimo gledamo kako raste nastaje i studio za produkciju underground zvuka PF-PS-Production. Kako to obično sudba uredi, što se više trudiš odjednom imaš sve više "sreće" pa su uslijedile rezidencije na "Angel Dustu", u "Posh" klubu i DEPO klubu, članstvo u FSOZ teamu i prvi službeni EP "Occulto" izdan na poznatom njemačkom "HAMBURG AUFANHAMEN" labelu. A zvuk? Pitate li njega samoga dobit ćete odgovor da gnječi zajedno staro i novo, techno i future minimal si opale jedan high five, sati i sati se troše na pronalaženje kvalitetnih novih produkcija i onda ih zasipaš oldschool remixevima.
 
 
No kako sve ovo zvuči u živo, u što je odrastao klinac koji se na prvim kompovima igrao bitovima i kako zvuči staro-nova škola kvartovskog heroja pulteva, to ćeš morati provjeriti sam 12. ožujka. Čekamo te sat prije ponoći. Tvoje je samo da dođeš, pustiš se i chillaš!
 
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2