Skip to main content
  • alt
  • 23.12.2014.

Mudri Barba Records ima drugo izdanje

U Zagrebu postoji slastan burek. Iako svi imaju svoje teorije gdje je najbolji mi pričamo u glazbenoj, i ništa manje šmekerskoj inačici, Burek Recordings.

 
Kako stari mudri barbe s desetljećima iskustva u polumračnim kuhinjama rade najbolje bureke, tako je i podetiketa Bureka imenovana upravo tako.
 
Barba Records osnovan je s ciljem da na sebe preuzme one klasičnije olschool trake techno i elektro zvuka i službeno rađanje proslavljeno je u zagrebačkom Sirupu. Kao prvo izdanje upao je “Anticyclone” EP koji potpisuje LD Nero.
 
No vijeme je za rudu dva. Iskusni Barba odabrao je novo izdanje i ovoga puta to je Marco Bernardi s prvim dijelom dvostrukog EP-ja naziva Laffer”. Ovu prvu polovicu sačinjava zvuk koji odzvanja arhetipskim detroitskim electrom.
 
No ovo nije saga mirnog suživota elektroničkih beatova već opaka borba brzih promjena, asimetričnih ritmova i višestrukih čudljivih mračnijih slojeva elektro naličja.
 
Prva traka “Picture Painters” najživahnija je od trojke a kao pogonsko gorivo korisit klasični electro bass na koji Bernardi kroz progresiju trake uvodi sve frentičnije elemente, sloj na sloj, notu na notu, beat na beat, sve dok ne dovede podij do maksimalnog intenziteta.
 
Zatim slijedi “Sweet little cheeky”  koja počinje na sličnoj bazi, ali se razvija u drugačijem smjeru prema 4/4 ritmu i dramatičnim bipolarnim promjenama raspoloženja, dok posljednja od trijade, “Porcelain Candy”, nudi nešto drugačiji stroži zvuk a Bernardi svoje zvučne mašine tjera do ritmičkih i soničkih granica. 
sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 2