Skip to main content
  • 8.02.2021.

Na Discogsu prodana ploča elektroničke glazbe za 41 tisuću dolara

Ploča relativno anonimnog britanskog elektroničkog producenta imena Scaramanga Silk je najskuplje prodana ploča ikada na Discogsu.

Piše: 


Vinyl ‘Choose Your Weapon’ je prodan za nešto više od 41 tisuću američkih dolara putem Discogs Marketplace i to nakon prvog preslušavanja. Jedan je od ukupno 20 vinyla koji su prešani davne 2008. Zanimljivo je kako ovaj izvođač na FB-u ima tek 280 fanova.

U rezgovoru za Discogs, Scaramanga Silk  otkriva da je teško razumjeti zašto je netko odlučio dati toliki novac za ovu ploču jer smatra da ni jedno izdanje nije vrijedno tih novaca. Glazba na ploči je kombinacija breakbeata, electra i UK Ravea, a inspiraciju je pronašao u muzici Prodigya, DJ Hella, Dopplereffekta, Drexciye…

„Vjerojatno je glavni čimbenik to što je ploča tiskana u strogo ograničenoj seriji. Pojedinac koji je obavio kupnju morao je imati i neku posebnu vezu s radom. Za ploču se pročulo 2008. godine. " Ploča se u prošlosti prodavala i na zasebnoj platformi, a na eBayu se prodavala za 654 dolara.

Discogs je otkrio 100 najskupljih predmeta kupljenih na njihovoj platformi u SAD-u još 2019. godine, s izvrsnim pločama koje su se prodavale po cijenama od 2247 do 15000 američkih dolara, uključujući djela velikih imena, poput Nirvane i Led Zeppelina. U vijestima vezanim uz plesnu glazbu, u rujnu prošle godine 12 ″ Aviciijeva ploča "Levels" prodana je putem Discogsa za nevjerojatnih 1764 dolara. Vijest sigurno može poslužiti kao lekcija, kako ne valja bacati stare vinyle jer bi mogli vrijediti vrlo lijepe novce!

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop