Skip to main content
  • Bondax
  • 13.01.2013.

Na koga obratiti pažnju u 2013. godini?!

TimeOut London donosi pregled nekolicine DJ/producenata za koje predviđaju da će poharati svijet u ovoj godini. Dosta novih, ali i neka imena za koja smo čuli našli su se na listi dvanaestorice…

Piše: 

Naslovna foto

Bondax

Bondax su, kao i Disclosure, mladi duo koji su dosad napravili već nekoliko vrlo uspješnih klupskih pop hitova, kao i remiskirali imena poput Alune George i Rudimentala, a poput spomenutih Disclosure njeguju 2-step bass i house, začinjene r'n'b vokalima.
{youtube}9uge7OCNsOI{/youtube}

Clemens Bacher (aka Cid Rim) je bečki bubnjar koji se svijetu predstavio prošlogodišnjim LP izdanjem Cid Rim za etiketu LuckyMe iz Glasgowa. Kažu da zvuči poput Rustiea koji jamma s Rayom Charlesom, unoseći jazz u elektroniku. Uskoro će Channel4 izdati film o bubnjaru, a njegov novi EP očekuje nas u ožujku.

Cyril Hahn može zahvaliti grupi The XX koji su pustili njegov remiks Destinys Child 'Say my name' (FREE DL) koja je proglašena jednom od najboljih traka prošle godine, no ovaj mladi Švicarac napravio je još nekoliko prerada (Haim, Mariah Carey) te ove godine kreće na europsku turneju.

Petnaestogodišnji Samir Alikhanizadeh poznatiji kao Happa već je pronašao mjesto na stranicama Klubske, pa o njemu više pročitajte OVDJE, a i na njega pripazite ove godine.

Londonska etiketa Night Slugs na čelu s L-Visom 1990 smatra se trenutno jednom od najutjecajnijih, a mladi Helix, inače iz SAD-a, dolazi upravo s njihovog popisa. Na proljeće će izdati novu stvar na kompilaciji etikete Club Construction.
{youtube}ggspbj7PlzU{/youtube}

Jedna polovica kod nas još relativno nepoznatog dvojca TNGHT (s Hudsonom Mohawkeom), Lunice Fermin Piere II., našao je svoje mjesto među dvanaestoricom, a spaja hip hop s rave beatovima. Od njegovog nadolazećeg albuma očekuje se svašta dobroga.

Lunice

Još jedan maskirani DJ/producent zove se Route 94, a njegov jacking house puštali su i Annie Mac na BBC Radio 1, kao i Skream na njegovom partiju, a o identitetu umjetnika se samo nagađa, zasad.
{youtube}nJ_68m6b86E{/youtube}

Iako je Rushmore rezident dviju večeri, njegovo prvo izdanje H.O.T EP 1 izlazi ovog mjeseca za Rubadub etiketu, a već ga podupiru brojni poznati DJ-i, poput ekipe s gorespomenutog Night Slugs labela.

Ryana Hemsworta mogli ste upoznati tijekom prošle godine kroz brojne bootlege i prerade, imena poput Grimesa, Franka Oceana ili Craiga Davida. No, i njegova produkcija, poput ove niže, ostavlja prostora za veliki uspjeh u ovoj godini.
{youtube}p7Fc9FIdEsE{/youtube}

Iako je tu već neko vrijeme, ali kao progressive house producent Dave Spoon, Shadow Child je alias kojim će ovaj producent osvojiti publiku ove godine, a već je radio za Richiea, Eats Everything i Disclosure, tako da je jasno da ovaj zna što radi. Poslušajte String Thing.

Jackmaster, Skream, Tensnake, Kode9 i Jimmy Edgar samo su neka od imena koji su u svojim setovima pustili misterioznog Sophiea, a poslušate li kako zvuči njegovo nadolazeće izdanje biti će vam jasno i zašto.

I za kraj, ove godine obratite pažnju na mladu zvijezdu u usponu South London Ordnance (SLO). SLO kombinira fizzy garage, rugged techno s prstohvatom darkside trancea, a već je dobio svoju dozu radijskog emitiranja od strane Mosce, i Rob Da Banka. Njegovo izdanje Revolver izlazi u veljači za Scubin Hot Flush.

Mi smo pronašli odličnih novih imena, a vi?!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk