Skip to main content
  • 15.06.2021.

Na Martinskoj se sprema 6 festivala ovo ljeto!

I ovog ćemo ljeta na rtu Martinska svjedočiti bogatom glazbenom, kuturnom te festivalskom programu koji će trajati nešto više od 40 dana.

Piše: 


Uz najavljenih 6 festivala otkriveni su mnogi noviteti. Predstavljen je novi vizualni identitet projekta Martinska za ovu sezonu koji potpisuje dugogodišnji suradnik Pozitivnog Ritma – Nenad Radojčić.

Prvi od noviteta je dolazak Cirkobalkana šatora i njegove prateće svite. To je koncept cirkuskog kolaž cabarea za sve uzraste i opredjeljenja. Očekuje nas jedan poseban te nezaboravan doživljaj koji neodoljivo podsjeća na večer u cirkusu. Novitet je da će sam šator odnosno njegova kupola biti na lokaciji čitavo vrijeme.
Ljetnu sezonu na Martinskoj otvara Regius x Muzika.hr (9. – 11. srpnja) koji ove godine slavi svoje jubilarno deseto izdanje!

Devetnaesto izdanje Seasplash festivala očekuje nas 15. – 18. srpnja. Ove godine pod imenom Corona Edition pt. 2 a objavljeni su i novi izvođači o kojima više pišemo sutra.

Jedan od najboljih hrvatskih kantautora i britski društveni kroničar Saša Antić dolazi kao Alejuandro Buendija & Sinovi predstaviti svoj recentni materijal "Škrinja", inače Porinom ovjenčan za najbolji hip-hop album godine. Vječni glazbeni putnik Max Juričić (Azra, Film, Le Cinema, Vještice, Šo! Mazgoon, Gego & Picigin bend) pokreće 2018. autorski projekt Plesač sporog stepa čiji nas premijerni nastup očekuje na Seasplashu. Kao gost i govornik na konferenciji kratko se osvrnuo na svoju karijeru te izrazio veliko zadovoljstvo u iščekivanju svog nastupa. Nedavno je objavio novi singl "Prva, druga, treća".

Kali Fat Dub su (post) apokaliptični duo čija direktna poruka, spoken-word aktivizam i furiozni nastupi nakon dva albuma, desetine festivalskih nastupa, mnogobrojnih svirki i nekoliko tisuća kilometara ne jenjavaju. Nakon što je pandemija zaustavila svijet posvetili su se trećem albumu "Životnjska karma" kojeg će premijerno izvesti na Seasplashu. One Dread su zagrebački reggae/dancehall bend sačinjen od četvero instrumentalista i dinamitne vokalne sekcije. Trenutno rade na prvom autorskom albumu s kojeg će neke pjesme po prvi puta biti izvedene. Svojim će nas nastupima još počasititi Haris Pilton, Soul Brothers, Cromaicanz, Low Committee, DJ D-Gree i Maya. Uskoro će biti objavljen raspored nastupa po danima i pozornicama, poziv za volontere, i prijave za ovogodišnje radionice.


Održana tiskovna konferencija Pozitivnog ritma za ljetnu sezonu 2021.

Kanal Fest u svom trećem izdanju (23. – 24. srpnja) donosi nezaobilazne punk zvukove na Martinsku! Ovaj će dvodnevni festival kao novitete imati i dnevni program koji će se sastojati od skate sessiona i izložbe.

Zadnji vikend u srpnju rezerviran je za Slurp! Festival (30. – 31.7.) koji ove godine slavi svoju desetogodišnjicu održavanja! Postulat Slurpa! je uvijek bio predstavljanje najaktualnijih elektroničkih strujanja s domaće i regionalne scene, uz probrane inozemne goste. U svom prvom, ali velikom jubileju festival ima prije svega humanitarni karakter. Tako će program činiti producenti i izvođači predstavljeni na nedavno objavljenom kompilacijskom albumu "Healing Sounds – Croatia Earthquake Relief Project".

Prvi vikend u kolovozu rezerviran je za šesto izdanje Membrain Festivala (5. – 8. kolovoza). U četiri dana programa na tri pozornice nastupiti će preko 50 DJ-a iz Hrvatske, Europe i svijeta koji će na jakim DIY soundsystemima predstaviti najaktualnije trendove u drum n' bass, dubstep i half-time žanrovima uz skretanje prema jungle, dub, liquid i neurofunk strujanjima.

Čast da i ove godine zatvori festivalsku sezonu na Martinskoj pripala je Blast Festu (13. – 14. kolovoza) pod pokrovitejlstvom Grada Šibenika i TZ Grada Šibenika. Blast je audiovizualni event koji djeluje od 2017.g. Glavna vizija i cilj je stvaranje platforme za predstavljanje domaćih afirmiranih i neafirmiranih glazbenih umjetnika. Ove će godine kroz dnevni i noćni dio programa biti predstavljeno oko 15 DJ-a koji će svojim nastupima prezentirati široku paletu elektroničke glazbe.

sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 2