Skip to main content
  • 15.03.2013.

Na novom albumu Jeff Mills surađuje sa astronautom

Inovatora smo slušali mnogo puta na našim plesnim podijima, pa i onima izvan domovine, te uvijek osjećali neku posebnu energiju koja dolazi iz njegove glazbe. Veteran, koji je odlučio umiroviti čarobnjaka odnosno svoj pseudonim The Wizard, zbog toga što publika na festivalu u Detroitu nije baš sa zadovoljstvom dočekala njegov eklektični set odlučio je otići stepenicu dalje u svom producentskom opusu.

Piše: 

Naslovna foto

Jeff Mills


Na posljednjem LP-u tako će surađivati sa japanskim astronautom Mamoru Mohriem koji je prvi put išao u svemirsku misiju 1992.g. sa posadom Endeavoura. Iste godine Mills je objavio album Waveform Transmission Vol. 1. Ovo izdanje imat će tematske glazbene sekvence vezane za prvi izvanzemaljski izlazak astronauta iz "space shuttlea", iako još nije poznato koju će ulogu u svemu tome imati ovaj japanski astronaut.
{youtube}xGIs-pGlZsw{/youtube}

LP nosi naziv "Where Light Ends" i prema Millsu odnosi se na područja u svemiru koja ne možemo vidjeti ili razumjeti; mjesta koja će ubuduće biti naša budućnost i evolucija; mjesta u kojem sunčeve zrake neće pokvariti naše krajolike; mjesta utočišta a ne mjesta gdje život ne može egzistirati.

Album dolazi na 2 CD-a za Axis Records, te sadrži originalne produkcije i remixe od nekoliko japanskih techno producenata među kojima su Ken Ishii, DJ QHey, Perc Trax. Mills krajem godine izbaciti i jedan vlastiti CD "Jungle Planet". LP "Where Light Ends" predstavit će konceptualnim nastupom 31. ožujka u londonskom Vauxhallu gdje će publika moći vidjeti povijest ufologije.
{youtube}5KP1heIEu0s{/youtube}

Ulaznice za United Electronic Sound uz Jeff Millsa 30.03. na ZG velesajmu biti će dostupne na svim prodajnim mjestima Eventima (Tisak Media, Dancing Bear, Petrol, Dallas, Integral), te u online sustavu Entrio po cijeni od 80kn.

Ulaznice će se također moći kupiti na slijedećim prodajnim mjestima:
„Lupus“ – Šubićeva 55
„Club Bridge“ – Selska 215
„Oups!“ – Frizerski internet studio / Martićeva 71
„Maradona“ – Smart Shop / Tkalčićeva 12

Na partiju još sviraju Petar Dundov, Ivan Komlinović, Zero i Pete Dux.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2