Skip to main content
  • 16.06.2023.

Nagrađivani regionalni producent Lag je odradio svoju treću turneju po Americi

Iza nagrađivanog DJ-a i producenta Laga je uspješna 2022. koju je obilježilo pet vinil izdanja, prvi spot i osvojene nagrade Ambasador za regionalno izdanje godine i izvođača godine

Piše: 


Novosadski DJ i producent Miloš Martinov poznatiji kao Lag nedavno se vratio s treće odrađene turneje po Sjedinjenim Američkim Državama. U svojim prvim odlascima “preko bare” imao je priliku nastupati u New Yorku, Los Angelesu, Bostonu, Dallasu i Denveru, a o prvoj turneji je pisao i dočarao dojmove iz prve ruke.

Na svom trećem obilasku Sjedinjenih Američkih Država, imao je priliku premijerno svirati u Detroitu i Seattleu, dok se u Dallas vratio po treći put. Turneja je krenula u američkoj kolijevci techno zvuka – Detroitu gdje je odradio svoj prvi zajednički nastup s X-Coastom otkako su izdali EP “XL Traxx” na Redkids etiketi zbog koje je i osvojio nagradu Ambasador. Svirka se odvila u detroitskom Menjo’su, a za party nam otkriva Lag da je bio “zanimljiv, u najmanju ruku :D”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lag (@this.is.lag)

Sljedeća postaja Lagove američke turneje je bila u Seattleu. Na poziv Depth Seattlea je odsvirao set na tajnoj lokaciji, a njegov debi u lučkom gradu na sjeverozapadu SAD-a je obilježen sa odličnim zvukom, odličnom publikom, energijom i lokacijom. Za party u Seattleu Lag kaže da je bio “pravi rave”.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lag (@this.is.lag)

Treća, ujedno i posljednja stanica turneje novosadskog DJ-a i producenta po SAD-u je bio Dallas. Za svoj treći povratak u Dallas je zaslužna ista ekipa koja ga je tamo dovela i prvi put. Lag nam otkriva kako ta ekipa ima ima svoj vlastiti prostor u skladištu koje je pretvoreno u plesni podij što im omogućuje da u potpunosti upravljaju i biraju tko im dolazi, koga zovu i zašto to rade. Upravo ta lokacija u Dallasu je jedna od Lagovih favorita za nastup.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Lag (@this.is.lag)

Nakon samog kraja turneje, Lag je zaključio kako je u SAD-u totalno drugačiji “vibe” na partyjima nego kod nas. “Not in a good or bad way, samo je potpuno drugačiji pristup i mnogo više se osjeti novac u zraku – na više od jednog načina”.

 

sonic desktop
sonic mobile
Vezani članci
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonus 1
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.