Skip to main content
  • 23.04.2016.

Najbolje elektroničke obrade Prince-ovih traka po DJ Magu

Svijet se oprašta od legendarnog Princea, pa su mu se tako poklonili i brojni akteri elektroničke scene.


DJ-i i producenti u svojim FB statusima stavljali su poruke "Respect", dok je publika na Tomorrowlandu u Brazilu pozdravila legendu kada im je David Guetta na početku svog nastupa pustio legendarnu "prinčevu" pjesmu Kiss.
{youtube}gmYOrYXHpoc{/youtube}

Probija se 1980-ih godina, ovladava industrijskim zvukom, uz sintisajzerske rifove i trube. Taj tip glazbe poznat je pod nazivom ‘Minneapolis sound’. Prvi album pod nazivom For You izdao je 1978. godine, a već dvije godine kasnije njegov album Prince prodan je u platinastoj nakladi. Uspjeh se nastavljao i idućim albumima. Njegovim glazbenim stilom dominirali su pop, R&B, funk i soul, s primjesama drugih stilova (novi val, rock, blues, jazz i hip-hop).

Nakon tužne vijesti o smrti Princa, DJ Mag je prokopao arhivu i odabrao 5 njegovih traka koje su obradili producenti elektroničke glazbe.
{youtube}vJsVZtJ2cTA{/youtube}

{youtube}vsY90dzVQMw{/youtube}


Dimitri From Stoke On Trent – I Wanna Be Your… by macky-78

brejcha 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2