Skip to main content
  • 16.03.2016.

Najbolje od housea u zagrebačkoj jezgri!

I tako se tabuima zavezani i sputani jezici i stopala još jednom oslobađaju na podiju Taboo kluba.

 
Nakon rođendana i zahvale svim plesačima i mladim urbancima željnim finih probranih plodova nabujalih elektroničkih grana, ovoga petka, 18. ožujka, ritmovi kreću u house susjedstvo. Ako je nešto dobro to nešto naći će načine postojanja u doba instant užitaka i instant zadovoljstava. Stoga se In House Selection vraća s deset godina iskustva sipanja najboljeg od deep i tech housea ponad glava rasplesane horde. Godine pauze poslužile su za regrupiranje, dekantiranje i zorenje, a sada spremni i sa svrbljivo nestrpljivim beatom u šakama zauzimaju floor podzemnog grotla Taboo kluba. 

FB EVENT: In House Selection @ Taboo Club
 

Tri kata, tri razine. Spuštaš se dolje na dah duboko u deep, nisko, niže najniže do samoga dna gdje je ritam najglasniji. Tvoju In House Selection večer će voditi četiri domaća gospodina housea. S nama je tako na dan kada stavljaš štit oko svega što ti ne mami osmijeh na lice i ne tjera te da zatvaraš oči na regenerativnoj ekstazi klupskih podija sam otac stvaratelj i urednik In Huse Selectiona DJ Frx, dugogodišnji prijatelji ovog melodioznog pupa na domaćoj sceni, DJ-i Tom & Grade i Taboo rezident Nikola Fuchkar.

Tom & Grade dva su poklonika housea koja možeš zateći na labelima kao što su Audiodamage, Blacksoul, Map Dance, Applefunk, Reelgroove. Dva Zagrepčana na sceni su već desetljeće i pol i u posljednje vrijeme podižu sve više prašine produkcijama. Gospoda su ti poznata i kao oni koji su lansirali prvu domaću house mix kompilaciju Nitelife Vol. 1 u suradnji sa Frxom. Strastveni sakupljaći ploča, sasvim pomaknutog ukusa, momci su kameleoni zvučnog predani suradnjama i sposobni čitati publiku jednako lako u mračnim podrumima kao i na golemim korporativnim eventima. No ono što iznimno vole je produkcija i svoje vrijeme na radio valovima pa ste Gradea mogli zateći na Radiju 1, a Toma zapletenog u mrežu Plavog 9, a danas na Radiju 101 gdje s Frxom vodi In House Selection, trosatnu radio vožnju house prostranstvima.

Nikola je pak započeo sa DJ-ingom dok si ti vjerojatno tek bio plamičak u očevom oku. Za pultom od 1988. jedan je od prvih koji su uložili mladost u domaću house scenu. Bio je dio "NIkola & Sasha" dua, a prekrasnih 8 godina (1995-2003) i ponosni vlasnik "120 BPM" trgovine pločama.

 
Frx je jedan od starosjedioca domaće scene čiji počeci su neodvojivo vezani za instituciju Slavina Bilena i Radio 101. Klinca oduševljenog hip-hopom i s novopronađeonm ljubavi za house, koja ne blijedi sve ove godine,  doveo je u svoju emisiju 'Rapattack' i ostalo je povijest.
 
U ruke mu je povjerena samostalna radio emisija Blackout Rap Show koju je suuređivao tada s Phat Philliem, a jedna iskra radijskog showa razgorjela se u radijski profesionalizam u kojem je Frx postao dio svakodnevne postave Radija 101. S godinama Blackout je prepustio u potpunosti kolegi Phat Philliu, kako bi se posvetio ostalim žanrovima i svoju 101 Club razlama na dva entiteta: In House Selection (emisija koja prati recentna zbivanja u house produkciji) i 101 Club – Mash Up (emisija koja prati sve ostale nove plesne stilove kao što su nu disco, nu rave, indie dance, electro, bass, bassline, dubstep itd.). Nakon 20 godina na Stojedinici seli se kod ekipe Radia 808 gdje osim In house Selection porgrama i Start The Weekenda, veliku količinu energije posvećuje stavljanju nove glazbe koja tek dolazi pred tvoje uši u emisijama kao što su We Play (utorak 12-14 h) te radi jutarnji termin Late Breakfast Show (srijeda 09-12 h).
 
90-e su bile godine u kojima je  bujala klupska kultura i Frx stvara frku u rezidencijama po zagrebačkim kultnim punktovima zvuka i klupskim programima: Club Radija 1, Blackout @ Aquarius, Gjuro II, Sax, Body & Soul @ The Best, Home @ Aquarius, Club Culture @ Aquarius, Mash Up @ Lemon… A kada ne gostuje na zvučnom valu čvrsto drži u šaci i mjesečne rezidenije u Mojo baru i Moonu u Zagrebu te sezonske rezidencije u klubu Revelin u Dubrovniku i makarskom Deepu.

 
Frxa, u potpunosti predanog glazbi, nije zaobišao ni pritok produkcije pa tako krajem 90-tih producira prvi Blackout Project album 'Project Impossible', a 2000.-te godine i drugi album 'Blackout 00'. Albumi su rezultirali popularizacijom hip-hopa u Hrvatskoj te na scenu izbacili grupe i izvođače kao što su Tram 11, Bolesna Braća, Elemental, Stoka & Nered, El Bahattee itd. U zadnjih desetak godina postao je poznat na sceni i po svojim mixevima (mix-tapeovima) koje redovito objavljuje, a jedan je od rijetkih hrvatskih DJ-a koji je do sada objavio i 6 službenih mixanih kompilacija: mixani house CD u suradnji sa slovenskom kućom Matrix Music: 'United DJ's Vol. 1' , mixani house CD u suradnji s Menartom 'Nitelife', mixani hip-hop CD u suradnj Menartom i Voodoom 'Voodoo Mix', kompilacija 'Blackout 10' sa mixanim bonus CD-om (Menart), mixani hip-hop CD 'Morris 10 godina' (Morris), IDM Music Mix Tape 2007 (IDM). 
 
Sav ovaj rad rezultirao je nagradom Zlatne Koogla za najboljeg DJ-a 2004., nekoliko nominacija za Porin i uvrštavanjem na listu domaćih 10 najboljih. Nakon desetljeća rada njegovim putem oko je svrnuo i MTV gdje se od 2009. pet godina vrtio u stolici glavnog Talents & Music managera za Hrvatsku.
 
Dečki čekaju, pucaju prste ponad pulta, organiziraju, slažu i planiraju, kako bi ti imao najbolji mogući petak i egzorcirao sve što imaš izgubljen negdje na bespućima podija. Znaš da je tamo sve moguće. Čekamo te spremni, stegni žnjirance, ubaci 30 HR novaca i oderi! Dubine housea neće se istražiti same!
 

TABOO CLUB ZAGREB

Grgura Ninskog 2 / CRO
FACEBOOK:TABOO CLUB
 
 
sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2