Skip to main content
  • 24.04.2024.

Nakon Londona, Miamia i New Yorka, Defected slavi 25 godina u Zagrebu

U utorak 30. travnja, zagrebački Peti Kupe postaje odredište velike Defectedove svjetske turneje povodom 25. rođendana.

Piše: 

U jedan od najboljih hrvatskih klubova kultni britanski brend stiže s četiri headlinera – Low Steppa, Catz ‘n Dogz, Monki te Riva Starr, a uz njih nastupaju domaće snage, predstavnici Dobar House brenda – Elena Mikac i Tom Bug.

Ulaznice su gotovo rasprodane, a preostale su dostupne kroz sustav Entrio.

Low Steppa je jedan od najutjecajnijih house umjetnika u Ujedinjenom Kraljevstvu. Njegov prepoznatljiv zvuk, zarazna energija i izvanredna radna etika ga čine pravim maestrom house glazbe. Low Steppa se u Zagreb vraća s pregršt novih produkcijskih kreacija, između kojih je i zarazna “Bullerengue” koja već neko vrijeme osvaja plesne podije.

Stefano Miele poznatiji kao Riva Starr je talijanski DJ s londonskom adresom. Osim što je respektiran kao DJ i producent, Riva Starr je i vlasnik Snatch! Recordsa i Brock Wilda. Dugi niz godina surađuje sa brojnim glazbenim zvijezdama, poput zapaženog partnerstva s Jamiroquaijem, Riva Starr je prava sila u underground svijetu elektroničke glazbe. Talijanski DJ svoj bogati renome suradnji je prije nekoliko tjedana proširio i za kolaboraciju s Diplom koju će uskoro i Hrvatska publika imati prilike čuti na njegovom povratku u metropolu.

Catz N’ Dogz su talentirani poljski duo s preko 20 godina globalnog glazbenog iskustva. U svojoj glazbeni spajaju house i techno s discom i deep house ritmovima. Njihov jedinstveni glazbeni izričaj privukao je pažnju umjetnika kao što su Shakira, Rufus Du Sol i Roisin Murphy. Grzegorz i Wojciech će u sklopu Defectedove proslave nastupiti po prvi put u Zagrebu.

Monki je sve istaknutija DJ-ica, a u povijesti će ostati zapisana kao prva voditeljica iz istočne Azije na BBC Radio 1 na kojem je debitirala sa svega 21 godinom. Osim svoje provjerene glazbene sposobnosti, ona uvelike podržava nove i nadolazeće talente kroz svoju izdavačku kuću &Friends. Van svijeta glazbe, aktivno se bavi promocijom ženskog sporta.

sonus 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sonus 2