Skip to main content
  • 23.04.2024.

15 godina Zbeletrona u Petom Kupeu u 29 fotografija kroz objektiv Enore Paole

Zbeletron, udruga koja se bavi organizacijom događanja za lezbijke, biseksualke i trans žene te promovira žensko glazbeno stvaralaštvo, proslavila je svoj 15. rođendan.

Piše: 

Naslovna foto

Enora Paola

U proteklih 15 godina, Zbeletron je neumorno organizirao raznovrsne događaje, radionice, dodjele nagrada i partije s ciljem pružanja podrške LGBTIQ+ zajednici i promicanja vidljivosti i ravnopravnosti.

Svoj veliki jubilej proteklog vikenda u Petom Kupeu, Zbeletron je proslavio uz poseban glazbeni program domaćih, ali i gostujućih DJ umjetnica. U goste su stigle NIKS i ferrari rot, a od domaćih DJ-ica tu su bile Elena Mikac i Doxia.

“Zahvaljujući podršci svoje publike, Zbeletron je stvorio 15 godina divnih uspomena, izazvao smijeh, (ne)sportske uspjehe te donio nova prijateljstva i ljubavi” izjavile su članice Zbeletrona.

Osim glazbenog programa, Zbeletron se ponosi svojim dugogodišnjim angažmanom u podršci LGBTIQ+ zajednice. Od 2009. godine, udruga je posvetila svoje vrijeme i resurse organizaciji različitih događanja i programa, uključujući psihološke radionice, DJ radionice, večeri društvenih igara i Lezbijadu. Zbeletron također organizira godišnju dodjelu nagrada Lez of The Year, kojom se nagrađuju pojedinci, kolektivi i inicijative koje doprinose vidljivosti i kvaliteti života lezbijki, biseksualki i trans žena u Hrvatskoj.

Atmosferu s velike proslave 15 godina Zbeletrona u Petom Kupeu pogledajte kroz objektiv Enore Paole.

brejcha 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star mobile
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk