Skip to main content
  • amoeba music
  • 1.02.2013.

Neke od najljepših prodavaonica ploča!

I dok gledamo kako se neke od najvećih prodavaonica ploča zatvaraju, druge pak digitaliziraju svoje stare vinilke, a prodaja vinila već drugu godinu za redom, bar što se UK-a tiče, raste. Bitno je da je vinil još uvijek prisutan…

Piše: 

Naslovna foto

Amoeba Music

Ono što kazetama nije uspjelo, pa ni CD-u koji je uslijedio, vinilu je uspjelo. CD-i se ukidaju, kazeta više ni nema, ali vinil kao takav i dalje se tiska, i dalje je cijenjen, daje određenu underground notu, retro notu, ali i zvuk koji je specifičan i kojeg svi vole.

Mnogi DJ-i sanjaju o sobi punoj ploča, po uzoru na neke od prostorija poznatih DJ-a koje gledamo po internetu, a kad ne mogu ostvariti tako nešto, uvijek se mogu zaputiti u neku od prodavaonica ploča (nažalost, kod nas vrlo rijetkih) te uživati u bespućima ploča (oni opet rijetki koji odlaze u inozemstvo i imaju takvu mogućnost).

alt

I dok će se neke prodavaonice ploča zadovoljiti izgledom spremišta za ploče, s nabacanim pločama u raznim kutijama poslaganim u nepregledne nizove, neke će prodavaonice ipak pripaziti i na opći dojam prostora, estetiku i dizajn.

Od Londona, do Tokya, od Njemačke do Norveške, portal Flavorwire donosi neke od najljepših prodavaonica ploča u svijetu, pa pogledajte OVDJE gdje bi se i vi sami mogli zaputiti u šoping za vašu kolekciju.

sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
sea star desk