Skip to main content
  • 21.03.2006.

Nema više mixanja za “đžaba”!?

Predstavnik britanske Dance industije John Truelove proteklih je dana u velikom poslu. Naime, on i njegovi suradnici prikupljaju povratne informacije od DJ-eva o tome što oni misle o najnovijem prijedlogu o licencama za DJ-eve.

Piše: 

Ukoliko britanska Dance industrija prihvati ovaj prijedlog to će značiti da će svaki DJ u Velikoj Britaniji, pored 200 funti koje već moraju plaćati za licencu pod nazivom Phonographic Performance Limited's (PPL’s), još biti prisiljen plaćati 200 funti godišnje za privilegiju prženja MP3-ca. Inače, PPL shema plaćanja namjenjena je prikupljanju sredstava za labele i izvođače, dok bi ova nova shema trebala prikupljati sredstva za producente.

“Glavna ideja ovog prijedloga je da DJ, kada 'skine' neku stvar na svoj računar ili iPOD s namjerom da ju javno emitira, zapravo pravi kopiju te stvari i prema zakonu bi trebao platiti onome tko je napravio stvar. Iznosom od 200 funti bi zapravo pokrio oko 20.000 'skidanja' za godinu dana. Ovo bi vrijedilo samo za DJ-eve koji na svojim nastupima puštaju MP3-ce ili neke druge digitalne formate, dok za one koji bi nastavili puštati glazbu sa CD-ova ili ploča ovaj zakon ne bi vrijedio”, kazao je predstavnik britanske Dance industije John Truelove. On je pozvao sve DJ-eve da mu što prije pošalju e-mail sa svojim mišljenjem nakon čega će biti donesena konačna odluka.

sonus 1
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2