Skip to main content
  • 15.01.2023.

Nika Turković objavila debitantski album ovijen elektroničkim ritmom

Curica koja je Hrvatsku predstavljala na Dječjoj pjesmi Eurovizije 2004. izrasla je u pravu modernu kantautoricu

Piše: 

Nika Turković svoju je glazbu predstavila 2019. s pjesmom “U mraku” s kojom je otkrila jedan novi i moderni zvuk. Kroz godine ususret albumu objavila je još nekoliko singlova s kojima je testirala osobne i glazbene granice te zaobilazila šablone.

Kvalitetan aranžman, koji se temelji na decentnim elektroničkim elementima, upotpunjen emotivnim vokalom obilježava debitantski album 11, Nike Turković. Naziv albuma je simboličan, jer je sastavljen od točno 11 pjesama.

 

Mlada zagrebačka kantautorica predstavlja novi pravac u Hrvatskoj pop glazbi koji će imati jake elektro pop elemente i utjecaje. “11 je presjek protekle tri godine mog rasta, što emotivnog, nekog ljudskog, ali i glazbenog, pa tako posljednje tri pjesme možda najviše prikazuju ono što ćete od mene moći očekivati u budućnosti.” ističe Nika Turković na promociji albuma te dodaje “Stalno rastemo i mijenjamo se, pa sam nekako to ponosno prigrlila i odlučila sažeti u jednu cjelinu koju ću i sama jednog dana moći uzeti u ruke, s ponosom na ono što sam napravila.”

Album 11 dostupan je na svim streaming servisima.

POPIS PJESAMA:

u mraku
raj
gledaj me
boje
pusti
tvoj mir
dok nas nema
sutra
sam(a)
bolja
mrzim

sonus 2
sea star mobile
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
brejcha 1
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.