Skip to main content
  • alt

Noisia na hrvatskoj obali

Originalni, emocionalni i tehnički opsesivno savršeni nizozemski trio na sceni se nalazi već preko desetljeća.

 
Nik Roos, Martijn Sonderen i Thijs de Vlieger rođeni su u Groningenu i kroz godine su stvorili svoj prepoznatljivi zvuk koji prepoznajete bilo da na festivalu odere samo jedna njihova trominutna stvar ili ih slušate u višesatnim setovima.

alt

 
2003. krenuli su izdavati prve trake pa su tako početci bili na labelima poput Shadow Law Recordingsa, Nervea, Renegade Hardware, Subtitles, Shogun Audio labela…
 
No apetiti su uskoro porasli i s naramkom dobre glazbe za izdavanje uskoro stvaraju vlastiti label, Vision Recordings. Prije svih veliki postignuće uvijek postoji vizija pa su tako s ovog labela iscurili golemi hitovi poput ‘Stigma’,‘The Tide’, ‘Dustup’ i ‘Exodus" dok su istovremeno počeli i remixati za najveća imena u biznisu kao što su Pendulum, Moby i Amon Tobin. 
 
Iako odavno prisutni, svoj prvi u potpunosti autorski album izdaju 2010. "Split the Atom" nastao je kao kulminacija sedam godina studijskih egzibicija i svjetski headlineri su ga počeli nemilosrdno vrtiti a deadmau5 ga odmah izdaje u posebnom reizdanju na vlastitom labelu mau5trap.

alt

 
Čini se da svjet sve više svrće uho prema nizozemskoj trijadi jer su ujedno i tri puta putem Beatporta proglašeni najboljim drum & bass-erima u ujedno su svoje vještine uposlili i u drugim žanrovima i branšama. Napisali su tri trake za album Korna  ‘The Path of Totality’ kao i glazbenu pozadinu video igara poput Devil May Cry 5, Wipeout 2048, Gran Turismo, Ridge Racer i SSX Snowboarding i glazbu za Transfromers 3.
 
No ove godine smo nevjerojatno sretni da dečki dolaze i na našu obalu i nastup ćemo moći uhvatiti u sklopu Outlook festivala ovoga rujna u Puli. Pa skokni na stranice festivala, saznaj sve što te zanima ili klikni kućicu "Kupi Ulaznice" i osiguraj si svoj upad za ovu godinu. Sretan vam osvit ljetne sezone!

 

sibold mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 1
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
brejcha 2