Skip to main content
  • Noisia

Noisia u videoigrici!

Nizozemski d'n'b/dubstep trio Noisia su kao i sve više današnjih producenata (Skrillex pada napamet od zadnjih) odlučili svoju muziku iskoristiti kao soundtrack za video igricu. Kako su došli do tog projekta objasnili su DJ Mag-u…

Piše: 

Naslovna foto

Noisia

U produkciju su krenuli nakon što im je firma proizvođač, Ninja Theory, poslala sve materijale po kojima mogu raditi (storyboard, moodboard, video, i sl.), a audio direktor NT-a, Tom Colvin, objasnio na koje se dijelove, pjesme ili nivoe moraju fokusirati.

Uz pomoć soundclouda, gdje su uplodali do tada napravljeni materijal, uspjeli su kroz brzu interakciju s Colvinom u 2-3 tjedna dobiti osjećaj kako i u kojem smjeru raditi, pa je dalje išlo lakše.

Devil May Cry

U samoj igrici nema puno d'n'b-a, ima dosta ambientala, ali zvuk Noisie se itekako čuje, pogotovo njihova mračnija strana. Kad se u igrici borite s jednim od 'bossova', Noisia dolazi najviše do izražaja, no ne očekujte da ćete iste stvari slušati u klubu, iako mnoge uspiju dostići i taj klupski zvuk.

Momci iz Noisie bi svakako radili opet na nekom takvom projektu, ukoliko im se pruži prilika. Također, ne miruju nimalo kad se radi o njihovoj standardnoj zanimaciji. Izdaju album s britanskom hip hop, dubstep skupinom Foreign Beggars, završili su EP nizozemskom repperu Kraantje Pappie, završavaju svoj novi studio… Zaposleni, nema šta…

Njihovo izdanje Split The Atom: Special Edition od ove godine našlo se na Beatportovoj ljestvici Top 100 izdanja 2012. godine, a nedavno im je izašao i remiks za Prodigyevu Smack My Bitch Up na reizdanju albuma 'The Fat of The Land'.
{youtube}r5OgQCvqbYA{/youtube}

Igricu DmC: Devil May Cry već sada možete naručiti, a izlazi 15. siječnja 2013. godine.

hardbeats mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
wls 20 desktop