Skip to main content
  • florianopolis
  • 10.12.2012.

Florianopolis – brazilska clubbing oaza

Koja je još destinacija sigurna preporuka za ultimativni clubbing i zabavu bez prestanka ukoliko izuzmemo Ibizu i Berlin?Savjetujemo da u novogodišnje odluke upišete Florianopolis.

Naslovna foto

florianopolis

Zrće nazivaju hrvatskom Ibizom i sve se više stranaca željnih zabave ljeti upućuje na naš Jadran. Nedavno je australski elektronski portal napravio listu razloga zbog kojih vrijedi posjetiti Hrvatsku, no ako ste već siti Zrća, u Berlinu ste već bili, Ibizu ste možda već posjetili ili ju uskoro namjeravate posjetiti, u vlastita urnebesna putovanja trebali biste svakako dodati i brazilski Florianopolis.

surfing

Riječ je o otoku smještenom na pola puta između Rio de Janeira i  Buenos Airesa, 2009. proglašenim party destinacijom godine prema New York Timesu i kombinacijom Ibize i St. Tropeza. Nazivaju ga i gradom surfera, no za razliku od klasičnih surferskih destinacija ovdje je vrlo razvijen noćni život zbog kojeg vam i želimo obratiti pozornost na Florianopolis. 42 bijele prekrasne pješčane plaže, odlični restorani, najbolji valovi oaza su dnevnih beach partija, tropske klime i opuštenog surferskog načina života, dok se nakon 20h zabava nastavlja u noćnim klubovima u kojima nastupaju svjetske DJ zvijezde.

Sve se više Europljana odlučuje provesti svoje ljetne praznike upravo u Florianipolisu, a prema on-line vodičima Florianopolis je najbolje posjetiti u razdoblju od rujna do travnja. Tad inače brojni klubovi od onih koji primaju 10000 ljudi sve do onih malih barova koji se nalaze u izoliranim djelovima otoka nude plesnu glazbu koja može zadovoljiti različite ukuse.

Ukoliko se nađete u Florianopolisu morate posjetiti sljedeće klubove:
Warung Beach Club – jedan od najboljih brazilskih klubova, u kojem dominira elektronska glazba na dva floora, s vrhunskim ozvučenjem i line upom na kojem su redovno glavne zvijezde imena poput Jon Digweeda, Ricarda Villalobosa ili Marca Carolle.

{youtube}6IZEAyXACo4{/youtube}

Green Valley – drugi najbolji svjetski klub prema „DJ Mag’s top 100 clubs of 2012“. Armin van Buuren i Axwell imenovali su upravo ovaj klub najboljim svjetskim klubom, uz nevjerojatne LED vizualizacije, fantastičan light show, ovaj divovski koloseum smješten u prašumi redovno privlači turiste jednako kao i DJ-eve koji vladaju svijetom.

P12 – U ovom klubu se održavaju najbolji svjetski beach partiji, ovdje ćete vidjeti prekrasne ljude i uživati elektronskom zvuku. Ulaz nije jeftin, košta 100 dolara, ali vrijedi tih novaca. Osim toga većina hostela ima ugovorene posjet ovom klubu u sklopu putničkog aranžmana.

{youtube}PMr8CH0rYM4{/youtube}

Pacha – poznati brend internacionalnih superklubova koji ugošćuje internacionalne DJ zvijezde i preferira elektronsku glazbu. Pacha je svojevrsna institucija party načina života.

Barraca Do Mole – smješten na prekrasnoj Praia do Mole, mjesto na kojem želite biti viđeni i za koje želite reći da ste ga posjetili ako ste u Florianopolisu. Dok DJ bira najfinije elektronske melodije uživate u zrakama sunca, zavaljeni u ležaljku ili lagano se nišući u ritmu valova ispijate koktel…hedonizam!

Kokoon Beach Club – na Priah (plaži) do Mole više je noćni klub u kojem su ove godine zabilježeni odlični partiji. Pleše se do jutarnjih sati

Sounds in Da City – mjesto gdje je najbolje plesati subotu popodne i predvečer. Pogodno za većinu ljudi, jer DJ-i ovdje puštaju najraznolikiju glazbu, ovisno o danu.

florianopolis

I za sve one koji su ljubitelji Pirata s Kariba, postoje partiji na piratskim brodovima uz odličnu glazbu, krstarenje i cugu. Ulaznicu možete kupiti bilo gdje u gradu za dan za koji želite otploviti i provesti jedno odlično poslijepodne.

U glavnoj sezoni u Florianopolisu se održavaju i live koncerti te nastupi brojnih bendova i zvijezda, pa jedan od dana možete odmoriti od partijanja.

Florianopolis je odlična ideja za doček Nove Godine, no ako ste sad u nedostatku novaca, do sljedeće već stignete odvojiti dovoljno.

{youtube}bfeB-y3gp8Y{/youtube}

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk