Skip to main content
  • 15.07.2016.

Novi Guinnessov rekord – najduži set službeno 229 sati!

Guinnessova knjiga rekorda živi kao koncept od 1955. kao na jednom mjestu okupljeno slavlje ljudskih dostignuća. 

 
Znaš da je sve nemoguće do trena dok to netko ne učini. Istrčavanje milje u 4 minute smatralo se nemogućim sve do trena dok Roger Bannister, samo godinu dana prije osnivanja Guinnessove knjige rekorda, nije pokazao svijetu da je nemoguće samo točka gledišta. Inspiracija jedne upornosti rezultirala je time da su nakon njega uspjele tisuće samo zato jer više nije postojala mentalna barijera nemogućeg.

 
Upravo ovoj otvorenosti guranja granica šešir skida i sveobuhvatna službena povijest postojanja Guinnessove knjige rekorda. Rekorderi su sanjari koji odmahuju rukom na uvriježeno i osjećaju se osobno izazvani izvana nametnutim granicama. Dosadašnji šampion Norbert Selmaj s 200 sati koje je zavrtio neprekidno u dublinškom Temple Baru tako je skinut s trona službenim rušenjem nigerijskog DJ-a Obija. Nije možda van Kenobi, ali glazbena sila je dakako jaka u ovome. Set koji je započeo 22. lipnja završio je ravno deset dana kasnije, 2. srpnja.
 
Kako izvršiš ovaj teomahijski zadatak? Nabriješ se, samodiscipliniraš, izvučeš iz sebe svaki atom predanosti i ljubavi, uzmeš golemu zalihu traka, staviš si medicinski team na standbye i pucaš se redovno vitaminskim šutevima. Unatoč svemu ovome Obi je priznao da je ovaj cilj zahtijevao sve što je imao za dati i pogurao ga do samih granica spomenuvši da su halucinacije potaknute iscrpljenošću započele već oko 3,4 dana, a do 5 dana tijelo ga je jedva već slušalo. San nije bio dozvoljen jer bi bio diskvalificiran.
{youtube}Nq0qcrK1SFs{/youtube}
 
A pravila? Pravila su bila stroga. Nije smio pustiti istu pjesmu u prozoru od 4 sata, netko je uvijek trebao biti na podiju i plesati, i svaki sat je smio uzeti samo pet minuta pauze. Kako je ovaj stvarni živi Herkules glazbe ispunio svoju zadaću kako bi se popeo na sjeverni vrh dostignuća provjeri u videu. Enjoy!
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk