Skip to main content
  • 15.07.2016.

Kraftwerk zgrada u Berlinu kao techno muzej ove jeseni!

Tata legende koja jest Tresor, Dimitri Hegemann, zadužen je za prekrasnu novu techno priču koja niče na Berlinskim glazbom natopljenim ulicama.

 
Gospodin Hegemnn je tako postavljen na čelo projekta koji će povezati BBC arhivu i londonsku Red galeriju i potvrdio je da će se Living Archive Of Electronica (LARE) otvoriti vrata u berlinskoj Kraftwerk zgradi.

 
Prošle jeseni objavljeni su planovi za projekt posvećen svemu onome što se u povijesni lijevak slilo iz raznih područja jednog novog glazbeno-kulturno-životnog pokreta techna. Iako se u žargonu i elektroničkom slangu projekt referira kao "techno muzej" još od zigote ideje, Hegemann više voli nazivati ga techno arhivom jer je "techno u Berlinu još uvijek živ, nadahnjujuć i jasan pokret". Muzej je mjesto za mrtve stvari čije vrijeme je prošlo, arhivi su oni koji sadrže koncizan presjek puta koji je doveo do mjesta na kojem svoje dane živiš sada. Ovoga tjedna stigla je potvrda da će se arhiva otvoriti unutar Kraftwerk zgrade koja je od 2007. dom hvaljenog Tresora. Napominje kako je cilj otvoriti na jeseni ove godine kako bi se rezanje trake poklopilo s godišnjicom četvrt stoljeća postojanja institucije Tresora samog.
 
"Jedna od esencijalnih misija LARE-a da pokuša prenijeti klupsko iskustvo onima koji nikada nisu bili unutar techno kluba"- Napomenuo je Hegemann u mailu za Resident Advisor. BBC Archive i londonska Red galerija biti će uključeni u izložbe i konstruiranje edukativnog dijela programa s misijom očuvanja baštine techna koja "informira i gura naprijed novu generaciju kulturnih inovatora".

 
Prostor će se također ponašati i kao lokacija za berlinski SOUP, koji nastaje na temeljima detroitskog SOUP-a. Gosti će platiti pet eura za večeru koja uključuje juhu, salatu i kruh i imati će prilike uz večeru glasovati o raznim temama od umjetnosti i urbane agrikultrure, preko socijalne pravde pa sve do tehnologije i svega što bi u trenu moglo biti esencijalno za nove ljude u novom dobu.
 
Pa ako s golim granama u tvome gradu jesen donese i, manje ili više očekivani, put u smjeru njemačkih nam susjeda, odvoji koji sat za iskustvo arhivirane povijesti onoga što voliš. Nova iskustva, nove priče ili stare priče ispričane na nov način, druženja, razgovori i znatiželja načini su na koje rasteš i postaješ više no jučer. Svira li u pozadini još techno tim bolje!
 
 
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 desktop