Skip to main content
  • alt
  • 14.06.2014.

Novi horizonti za Machine Whisper

Sve što je lijepo kratko traje, prvo je što nam je palo na pamet kad smo doznali kako se Machine Whisper nakon tri godine povlači iz sada već kultnog zagrebačkog prostora DHC3/2/1.

 
Bilo kako bilo, prenosimo popratne riječi kolektiva glede odluke o povlačenju koja je zasigurno teško pala svim ljubiteljima istinskog undergrounda.
 
“Kada pogledamo unazad i napravimo pregled postojanja podrumskog dijela Kuće možemo jednoglasno zaključiti da je ovo iskustvo za nas bio trnovit put. No, bez obzira što smo se susretali s mnogim preprekama, koje smo uspješno i prebrodili, protekle tri godine bezrezervno i apsolutno pozitivno obilježile su naše privatne i poslovne živote. Pozitivna energija proizašla iz naših životnih promjena pokretala nas je tako da smo ju željeli transferirati na cjelokupnu techno i elektronsku scenu želeći joj udahnuti novi život. Smatramo da smo u tome uspjeli tako da smo pokrenuli jednu priču, priču koja je veća od samog Machine Whispera, i koordinata lokacije Das Hausa, te se nalazimo na kraju jedne etape putovanja, koračajući dalje. Iz spomenute priče Zagreb je dobio Klub u kojem sloboda zaista postoji, te organizaciju koja trenutačno predvodi underground techno scenu unutar i izvan granica Hrvatske. Upravo zato odlučili smo zatvoriti jedno poglavlje i krenuti dalje u potragu za pozitivnim razvitkom elektronske scene na istočnoeuropskim prostorima.”
{youtube}QagLulWIjFY{/youtube}
 
“Iz prostora DHC3/2/1 s technom odlazimo svojevoljno jer smatramo da je najbolje vrijeme za to, a motivira nas želja za konstantnim napretkom i potraga uvijek za nečim novim. Mogli bismo stati ovdje gdje jesmo, ponavljajući u nedogled jedno te isto, iz puke koristi, ne nudeći ništa novo, nego samo reciklirajući jedan te isti osjećaj, jedno te isto iskustvo. No, to nismo mi, i zato krećemo dalje u nepoznato, imajući na umu poznatu rečenicu kultnog umjetnika i muzičara: “It’s better to burn out, that to fade away.”
{youtube}j2-lp9xgbqo{/youtube}
 
Trance kultura je također zaživjela na Samoborskoj cest, jedan od naših najboljih poteza u stvaranju kulturnog centra. Možemo zahvaliti jednim od naših najdražih suradnika, partnera i prijatelja, organizacija Oddvod koja će i dalje naseljavati zidine Samoborske ceste 215, te ćemo uz njih nastaviti voditi prostor za ostale glazbene pravce. Pričajte i prepričavajte što je postojalo i što se događalo na ovoj adresi jer MW ide dalje. Krećemo u nove pobjede otvarajući nove horizonte – Machine Whisperu samo nebo je granica. Ostanite uz nas i pratite naš rad, te očekujte nove lokacije i evente. Ipak je Machine Whisper izgradio Samoborsku 215, a ne ona njega.
{youtube}qYEaFacGzi0{/youtube}
 
Podsjetimo kako je Machine Whisper u Zagreb doveo velikane scene kao što su Oscar Mulero, James Ruskin, Ancient Methods, Loktibrada & Rumenige, Octave One ili Tarik Barri i na tome im neizmjerno hvala. Za samo su zatvaranje, koje je na rasporedu u petak, 20. lipnja, pripremili svirke na 3 floora, a u goste su pozvali i Jana Kinčla s njegovim Cycle programom. Osmosatni set odvrtjet će Man From The Lab, čovjek za kojeg se sa sigurnošću može reći da je trenutačno najjači techno virtuoz u Hrvata, a i daleko šire, a svojom predanošću i radom dokazuje da talent nije dovoljan.  Tu je i Art Lentz,  jedan od najvažnijih figura Machine Whispera, njegov drugi otac, a ujedno i inženjer, arhitekt, tonac, fotograf, menadžer, pijanist bez škole, umjetnik u duši, vizionar i prije svega prijatelj.
{youtube}wI0WBhBQBUg{/youtube}
 
Na gornjem flooru iliti u Das Hausu zasvirat će Zero kojem podršku pružaju Mario Novak te Homeboy u live inačici.  Na Bambo Garden flooru afričke će ritmove rasprostirati Silaba. Upad je 30 kuna do 1 sat, a nakon te ure 40 kuna. Više informacija potražite ovdje.
 
defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2