Skip to main content
  • DJ Happa
  • 22.11.2012.

Novi klinac on da block – Happa

Uz sve raznovrsniju tehnologiju, lakši pristup, i modernije klince, ima onih koji se produkcijom počinju baviti vrlo rano. Već smo vam pisali o nekim klincima koji praše svijetom, a sada je došao još jedan klinac, 15ogodišnji DJ Happa.

Piše: 

Naslovna foto

DJ Happa

Samir Alikhanizadeh aka Happa (japanski izraz za ‘pola-pola’) dolazi iz Leedsa (a poluperzijanac je), kao i mnogi drugi uspješni UK producenti i DJ-i, a 19. studenog mu je izašlo debut izdanje Beat of the Drum za etiketu Church (proizašlu iz istoimenih partija održavanih u podrumu Camberwella), a za koju je potpisao još u srpnju, nakon što mu je stvar ‘Boss’ pustio Loefah na Rinse FM. Ovo je ujedno i debut izdanje za etiketu.

{soundcloud}https://soundcloud.com/halfapersianprinceand/beat-of-the-drum-bring-it-back{/soundcloud}

Happu su već spominjali i Nicolas Jaar, Loefah i Four Tet, a gostovao je i kod Mary Ann Hobes na XFM-u, i od onda je etiketiran kao ‘mind blowing‘. Pridružio se imenima poput Marcellusa Pittmana, Midlanda i Korelessa, na partiju povodom otvaranja labela, a potpisali su ga i 2nd Drop i Wigflex, otvarajući mu vrata DJ/producentskog svijeta.
{youtube}yfRX9u6Vw2o{/youtube}

Happa je sad već prepoznatljiv po njegovim debelim, bass, mračnim linijama, a sve se oblikovalo još kad je sa bratom krenuo raditi produkciju na Fruity Loops. Zreli zvuk je proizašao u novi val techna, ekskluzivan UK-u, a sada remiksira imena poput Four Teta, i njegove stvari Jupiter’s.

Mnogi ga uspoređuju s Blawanom, popularnim techno producentom, ali to Happu ne smeta, jer i dalje proizvodi ono što voli. Također, njegovu raznolikost i glazbene afinitete možemo čuti kroz njegov drugi alias ‘Zadeh‘, alternativu Happi, flegmatičnu, chilled out verziju koju on zove ‘dystopia vibe‘.

{soundcloud}https://soundcloud.com/halfapersianprinceand/metrist-vibe-apparatus-happa{/soundcloud}

Bez sumnje, čut će se za ovog klinca, a nikad se ne zna, s obzirom da smo imena poput Korelessa, i Midlanda već imali prilike slušati kod nas, možda iduće godine dođe i ovaj lima.

alt

soul gravity desktop
sonus 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju