Skip to main content
  • plaža Banj
  • 28.02.2014.

Novi ljetni festival u Šibeniku

Još jedan kvalitetan glazbeni projekt stiže u Šibenik i to u režiji Šibenčanina Mate Škugora i produkcije Žedno uho, već prokušane ekipe koja je organizirala prvi Terraneo.

Naslovna foto

plaža Banj
 
Naime,  krajem srpnja i početkom kolovoza  plaža Banj, Dolac, ali i nova ljetna pozornica na tvrđavi sv. Mihovila, ugostit će tisuće mladih ljubitelja kvalitetnih svirki, potvrdio nam je Mate Škugor.
 
“Priča je već složena, sam festival će se odvijati krajem srpnja i početkom kolovoza, ali to neće biti sav program. Cijeli mjesec dana u tom periodu organizirat ćemo razne događaje, i to isključivo u središtu Šibenika”, kaže Škugor, ali zasad ne otkriva mnogo, pa čak ni naziv festivala. “Generalna ideja je aktivirati središte Šibenika, a posebno staru gradsku jezgru, jer postojeća infrastruktura, kao i ova nova, idealna je za to. Plaža Banj bit će okosnica manifestacije, ali ćemo dosta toga raditi i na tvrđavi, u Docu, po raznim lokacijama u starom gradu”, nastavlja Škugor.
 
“Još uvijek smo u pregovorima s izvođačima pa još ne mogu govoriti o točnim lokacijama, terminima i imenima, ali saznat ćete sve na vrijeme”, kaže Mate, no ističe kako će line up festivala biti vrlo blizak onom s prvog Terranea, odnosno bazirat će se na indie rock i elektro pop glazbi, samo će ovaj festival biti manjih razmjera te  očekuju oko dvije tisuće posjetitelja dnevno.
 
Osim standardne produkcijske infrastrukture, organizirat će i kamp za posjetitelje koji bi trebao biti smješten na prostoru bivšeg TEF-a. Mate i ekipa iz Žednog uha za ovaj projekt imaju punu podršku šibenske Turističke zajednice. “Stalno smo u kontaktu, naravno da podržavamo ovu priču i omogućit ćemo im što god možemo da ta manifestacija prođe uspješno i zaživi”, otkriva Dino Karađole, direktor šibenskog TZ-a.
 
 
 
 
 
dobar house desktiop
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju