Skip to main content
  • 1.04.2022.

Novi Ministar kulture dolazi iz redova hrvatske elektroničke glazbe (aprilili)

Posljednjih dana u medijima se špekulira o onima koji će napustiti kabinete Mlinistarstava, te tko će ih zamijeniti (APRILILI)

Piše: 


Tako je sigurno iznenađujuća vijest da se spremaju velike promjene u Mlinistarstvu kulture gdje se planira u iduće dvije godine preostalog mandata postaviti specijalistu za destinacijski menadžment i elektroničku glazbu.


Photo by Matthew Henry from Burst

Hrvatska je posljednjih 10 godina na meti velikih svjetskih promotora koji vide našu obalu kao priliku za organiziranje poznatih festivala. Od Ultre do Sea Stara, Pula Music Weeka, Modema, Sonusa, Hideouta i drugih, lista bi se mogla u idućim godinama još više proširitI te bismo mogli postati prava festivalska destinacija.

Toga su svjesni i u banijskim dvorima pa će fotelju ponuditi jednom od promotora ili DJa sa naše scene koji imaju zadovoljavajuće kvalifikacije i mnogo iskustva u svom radu. Danas su na sjednicu pozvani petorica promotora koji su pioniri scene sa 30 godina iskustva te će tijekom dana biti objavljeno tko preuzima funkciju. Iz kuloara saznajemo da su na razgovor pozvani promotori iz Rijeke, Splita, Zagreba, sa Zrća i iz Osijeka. Imenovanje će biti objavljeno danas u 16.30 na press konferenciji u banijskim dvorima.

U odluci je puno pomogla i ekipa iz francuskog Technopola koji su kao savjetnici dali instrukcije našem premijeru. Naime, u Francuskoj je 1996. za Ministra kulture postavljen Jack Lang, inače osnivač Techno Parade u Parizu. Njegovim dolaskom elektronička glazba je počela živjeti punim plućima.

Danas nema ulice, tvornice, galerije, spomenika, vidikovca, autobusne stanice, kolodvora, planine, broda, zgrade, odnosno mjesta gdje se nije održao party elektroničke glazbe, a tome je zasigurno zaslužan Jack Lang kao i što je otvoren put glazbenicima ka većoj suradnji sa institucijama. U nas je to sve još uvijek tabu tema zahvaljujući nestručnim i nekompetentnim osobama na vodećim pozicijama. Vrijeme je da se stvari promjene pa čak i u konzervativnoj stranci koja vodi državu.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 2