Skip to main content
  • 1.04.2024.

Aprilili – Svjetski poznati hrvatski otok nalik srca postaje ekskluzivni party resort?

Prošlog tjedna, brojni mediji su prenijeli vijest o devastaciji svjetski poznatog otoka u Pašmanskom kanalu.

Piše: 

Otočić Galešnjak, poznatiji kao otok ljubavi zbog svog oblika poput srca, našao se u fokusu javnosti zbog nedavnog uzurpiranja pomorskog dobra i početka izgradnje pristaništa za brodove.

foto: Morski.hr, Dino Stanin/PIXSELL

Otok je nenaseljen, bez turističkih objekata ili bilo kakve zgrade te je ispunjen maslinicima koje obrađuju vlasnici parcela. No, kako su brojne stvari u Hrvatskoj na prodaju pa tako i otoci, posljednjih dana su krenule kružiti priče o prodaji otoka stranom investitoru sa sjedištem u Berlinu.

Kako neki upučeniji izvori tvrde, investitor je bio jedan od sudionika festivala “Camp Mars” kojeg je Jered Leto organizirao na otoku Obonjaju pored Šibenika te je već nekoliko godina čekao priliku da zakupi otok na Jadranskoj obali.

Navodni planovi zasad nepoznatog investitora su da opravda epitet “otoka ljubavi“. Kako se priča u glasinama, investitor će na otoku okupljati svjetsku elitu poput Jereda Leta koji će tu započetak organizirati svoje događaje, prije nego li on sam krene u izgradnju željenog sadržaja. Kako su neki upučeniji ljudi doznali, krajni cilj je dovođenje berlinskog načina noćnog života na otok.

sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2