Skip to main content
  • 9.01.2024.

Novi zakon u Kaliforniji zahtjeva da barovi i klubovi nude pribor za testiranje na droge

Novi kalifornijski zakon stupa na snagu 2024. kako bi se poduzele mjere protiv uznemirujućeg trenda seksualnog uznemiravanja i otkrivanja prisutnosti kontroliranih tvari u piću

Piše: 

Naslovna foto

Naslovna fotografija @SKYEBANDIT; AJGALUPPO12@GMAIL.COM

U nastojanju da poduzme mjere protiv seksualnog napada, novi zakon AB 1013 će za mjesta noćnog života značiti da moraju ponuditi opremu za testiranje na droge na licu mjesta kako bi posjetitelji mogli vidjeti je li u njihovo piće ubačena kakva supstanca.

Prijedlog zakona, koji je jednoglasno usvojen u Senatu, poziva barove i klubove da imaju “test trake, naljepnice, slamke i druge uređaje dizajnirane za otkrivanje prisutnosti kontroliranih tvari u piću”. Ti testovi otkrivaju uobičajene droge za silovanje poput ketamina, GHB-a i flunitrazepama, od kojih je zadnji poznat i kao Rohypnol ili “roofies”.

Foto @danglasvegas

AB 1013 prvi je predložio član kalifornijske državne skupštine Josh Lowenthal iz Long Beacha, koji kaže da su članovi njegove administracije bili drogirani.

“Imamo krizu koja rezultira seksualnim napadima, koja cilja prvenstveno na žene i članove LGBTQ zajednica”, rekao je Lowenthal.

Silovanje na spoju pogađa 35% žena između 18 i 24 godine u Sjedinjenim Državama, prema podacima Nacionalne mreže za silovanje, zlostavljanje i incest, najveće američke organizacije za borbu protiv seksualnog nasilja.

defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 2