Skip to main content
  • 18.01.2018.

Novih 5 domaćih izdanja – remix Ron Trenta, support BBC Radio 1 i Carl Coxa

Nakon kratkog odmora, vrijeme je da se bacimo u potragu novih izdanja domaćih producenata. Kao i u prošloj seriji, biramo 5 najzanimljivijih izdanja koji jesu ili će tek ugledati svjetla pozornice.

Piše: 

Dok su se neki odmarali od odlične 2017. ispunjene odličnom glazbom i plesom u mnogobrojnim klupskim večerima, drugi su sate provodili u stolcu svog studija i osmišljali nove produkcije. Bilo u novom ruhu ili nastavljanju vlastitog dobro prepoznatljivog zvuka, današnjih pet izdanja vrijedi svake pažnje. Scena nam je prepuna odlične produkcije, te ovim izborom doživjet ćemo prave male glazbene avanture. Slušate izdanja od – Filip Motovunski, Ilija Rudman, Darko Kustura, Topa i System Divine.

SYSTEM DIVINE
Započinjemo sa System Divinom. Karijera David Rončevića puna je raznih nagrada. Osvojio je 4 DJ nagrade, a posebice se pamti njegovo finale 2014. na burnResidency gdje je nastupao na Ibizi i u klubovima Privilige, Sankeys, Saunds i Caffe Mambo.

U zadnjem mjesecu 2017. System Divine našao se pred vratima etikete Axon Recordings, čiji osnivač je DJ i producent Che Armstrong. Izdanje koji nosi dvije trake, Thelma i Louise. Obje trake ispunjene su dozom dobrog groove-a, što je prepoznao i legendarni Carl Cox. Jedan od najvećih DJ elektroničke glazbe System Divine je zavrtio i na mega-popularnom festivalu Tomorrowland. Iako ne fizički prisutan, System Divine bio je dio festivala sa trakom Louise.


{youtube}nQBNlokPxAo{/youtube}

Kupite ovdje -> [Beatport]

[FB]
[SC]
[TW]
[WEB]

DJ TOPA
Iz Požege nam ovom prilikom stiže i novi remix DJ Tope. Radi se o Radio i Club remixu odličnog singla Borisa Štoka (bivši frontman grupe Quasarr) "Ispod Kože", koji je tako dobio moderan i prepoznatljiv Topin zvuk. Pjesmu u dužoj verziji Topa Club Remix  a obje kupite na svim vodećim glazbenim servisima. Izdanje potpisuje domaći Aquarius Records. Nakon prvog izdanja sa četiri skladbe pod nazivom  "Ti, Samo Ti" i remixa hita "Nisi Tu" Songkillers-a i Nikole Marjanovića domaća etiketa izadala je novi remix sve poznatijeg DJ Tope.
{youtube}-vh24GI5Pto{/youtube}

Kupite ovdje ->[Beatport]

[FB]
[SC]
[WEB]

FILIP MOTOVUNSKI
Na drugoj dodjeli nagrade Ambasador, Filip Motovunski dokazao je da je glava Bass scene kada je doma ponio nagradu "Najbolji Bass DJ". Veljaču 2018. otvara sa još jednim izdanjem za Bad Taste Recordings. Traka nosi naziv Combination, a istom je već dignuo uzbunu kada se je zavrtila na BBC Radio 1 Drum & Bass showu pod palicom Rene LaVice-a. Još jedan posjet Bad Taste Recordingsu gdje Motovunski ponovno predstavlja fuziju vlasitog zvuka. Za ovo izdanje nadjenuo je prikladno ime kombinacija jer se radi od spoju drum & bass, reggae i neobičnosti. Prvo će osvanuti na policama Beatporta 2. veljače, a 16. istog mjeseca moguće ju je kupiti worldwide.

[Pre-order]

[FB]
[SC]

ILIJA RUDMAN
Posebnu pažnju na sebe privlači Ilija Rudman. Jedan od najcijenjenijih producenata sa našeg prostora u svoom novom izdanju – Tears To Sound – ugostio je Američku house legendu Ron Trenta. Ovim EP-em za NuNorthern Sould Iliju slušamo u njegovom najdubljem i najsenzualnijem izdanju do sada. Najveću zaslugu za to ima Aquapella mix za naslovnu traku Tears To Sound. Za istu je i Ron Trent dao svoj doprinos te je ovjekovječio vlastitim zvukom. Svojim doprinosom Trent je još više na površinu izdignuo vokal Andre Espeuta. Prijat će vam i ostale dvije Ilijine produkcije, Distant Feelings i Deep Sensation. EP je dostupan od 16. veljače.
{youtube}3YM_a4knptc{/youtube}

[Pre-order]

Sa druge strane, etiketa Is It Balearic? priprema novi EP na kojemu će se isto tako naći i Ilija Rudman sa trakom Motions koju je remixirao Italo house legenda Don Carlos. Melodično šarmantno izdanje kroz ambient mix talijanskog velemajstora.

[FB]
[SC]
[Discogs]

DARKO KUSTURA
Za kraj idemo do Zadranina zeničkih korijena Darka Kusture. Etiketa Sit Down relativno je mlada jer vrata javnosti otvara tek prošle godine. Čast da bude među prvima koji će obilježiti ranu fazu izdanja splitske etikete ima upravo Darko. Izdanje je to Meksikanca Rubinskee-a koji će 22. ovog mjeseca u promet pustiti EP Dramas De Frasco. Popunit će ga osim 3 vlastite produkcije Jonas, U Luv i Photo Burning i remix Darka Kusture, te FRNIK-a. Darku je uručen zadatak da svojom vizijom nadopuni traku Jonas. A da li je u istome uspio provjerite sami na link:

[FB]
[SC]
[TW]

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk