Skip to main content
  • 21.02.2007.

Novosti sa Exit Festivala

Točno je: BEASTIE BOYS dolaze! Biti će to petak trinaesti naših života: Beastie Boys nastupiti će drugog dana EXIT 07 festivala na glavnoj festivalskoj bini! Beastie Boys su 17. veljače nastupili na festivalu Good Vibrations u Sydneyu a poslije najavljenih nastupa u šest europskih gradova u lipnju nastupiti će u srpnju i u Novom Sadu. Michael Diamond, Adam Yauch i Adam Horovitz u pauzama turneje snimaju novi album o kojem ne žele mnogo govoriti.

Piše: 

Mike Diamond se našalio da fanovi mogu očekivati da budu razočarani i bijesni. Proces snimanja albuma može se vidjeti na službenoj internet stranici benda. Beastie Boys su prvi značajni bijeli raperi, često optuživani za krađu trenda u muzici koji, mnogi smatraju, pripada samo crnim muzičarima. Međutim, Mike D, MCA i King Ad-Rock tretirali su rep kao dio post-pank muzičkog undergrounda, prepoznajući „uradi sam“ estetiku u oba muzička pravca.

Prvobitno punk i hardkore grupa nastala je davne 1979. godine. „Beastie“ u nazivu grupe znači "Boys Entering Anarchistic States Towards Internal Excellence" a inicijali BB smišljeni su da imitiraju američki punk bend Bad Brains. Kao punk i hip hop grupa prošli su mnoge muzičke žanrove od punk roka preko funka i jazza pa čak i do bossa nove i utjecali na brojne suvremene hip hop i rok bendove. Do sada su izdali šest studijskih albuma i četiri kompilacije. Pošto će ove godine biti 25 godina od izlaska njihovog prvog maxi singla, očekuje se da iduće godine budu uvršteni u R’n’R Hall of Fame. Svaki njihov nastup je moćan doživljaj i za fanove i za one koji ih inače ne vole. Ako takvih ima.
 
2.  Wu-Tang Clan  na exitu
Jedna od najutjecajnih američkih hip hop grupa Wu-Tang Clan nastupiti će 15. 7. u nedelju na glavnoj festivalskoj bini. Wu-Tang će na Exitu nastupiti u originalnoj postavi: Method Man, Ghostface Killah, RZA, GZA the Genius, Raekwon, Masta Killa, U-God, Inspectah Deck & DJ Mathmatics i ovoj postavi fali, deveti originalni član grupe, pokojni Ol' Dirty Bastard. Ovo je prava prilika da vidimo i čujemo Wu-Tang Clan jer su za ljeto najavili novi album, 8 Diagrams, na kom će jedna pjesma biti posvećena Ol’Dirty Bastardu od koje se očekuje da će biti pravi hit.

Inspirirani kinematografijom Hong Konga,stripovima, filmovima o samurajima i lokalnim slengom mnogobrojni članovi ovog sastava napravili su revoluciju u rep muzici sredinom devedesetih godina. RZA, GZA i Ol’Dirty Bastard bili su toliko fascinirani istočnjačkim borilačkim veštinama da su ime grupi dali prema filmu sa početka devedesetih „Shaolin and Wu Tang“. Rasturena ekipa devet MCijeva pojavila se na sceni i time preokrenula dotadašnji hip hop koncept. Ideja je bila da se okupe kako bi izdali prvi album a potom da urade što više pojedinačnih projekata, kako bi svi postali zvijezde, što su i postigli. Wu-Tang Clan su radili sa imenima kao što su Mary J. Blige, Jim Jarmusch, Quentin Tarantino i mnoga druga. Wu-Tang Clan ne bave se samo muzikom već i muzičkom i video produkcijom, modom…

3. Chemical Brothers u Beogradu
Legendarni elektronski duo, The Chemical Brothers, nastupiti će u Beogradu  u produkciji Exit-a.  Po svim anketama jedan od najtraženijih bendova u Srbiji: Chemical Brothers održati će svoj prvi koncert na ovim prostorima 13. lipnja 2007. u produkciji Udruženja Exit i State of Exit.  The Chemical Brothers su elektronski muzički duo iz Engleske, koji čine Tom Rowlands i Ed Simons koji su se pojedinačno predstavljali kao Chemical Ed i Chemical Tom. Sreli su se na Univerzitetu Mančester. Na početku svoje karijere zvali su se “The Dust Brothers” , po istaknutom američkom producentskom dvojcu istog imena. Medjutim, njihova rastuća popularnost i prijetnja tužbom vezana za originalnost imena ih je natjerala da promjene ime tokom 1995.  Zajedno sa “The Prodigy”,  “Fatboy Slim”,  “The Crystal Method” bili su pioniri big beat elektronskog muzičkog žanra i poznati su po svojim izuzetno kvalitetnim live setovima. Danas su jedan od najpopularnijih bendova na svijetu.

Izvor: www.kontra.org.yu

brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
wls 20 mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zg desk