Skip to main content
  • 5.06.2023.

Od DJ natjecanja do etikete – Let’s Mix It! Records

Dok se čeka nadolazeće izdanje Let’s Mix It! DJ natjecanja, iz Let’s Mix It!-a otkrivaju detalje o novom projektu

Piše: 


Već nekoliko godina Let’s Mix It! sa svojim DJ natjecanjem i tečajem glazbene produkcije otvara vrata mladim, perspektivnim i neafirmiranim DJ-evima i producentima iz regije. Odnedavno, Let’s Mix It! širi svoje djelovanje rada i otvara dodatan kanal, platformu za prezentiranje budućnosti regionalne elektroničke glazbeetiketu Let’s Mix It! Records.

Više o samoj ideji pokretanja Let’s Mix It! Recordsa, otkrio nam je Marko Milićević poznatiji kao Gramophonedzie koji vodi etiketu. “Let’s Mix It! Records ima za cilj da se naši DJ-evi razvijaju i kao producenti, tako da budu vidljivi svjetskom auditoriju. Pored DJ-inga želimo da se i glazbena produkcija usavršava, jer smo mišljenja da je to neizostavni dio napredovanja i građenja karijere prije svega DJ-eva, ali i same lokalne scene. znamo da je mnogima problem da predstave svoje prvo izdanje, kao i da pronađu odgovarajući label, koji će ih podržati na početku razvijanja osobnog portfolia. Naš tim, kao i do sada želi da na sve načine unaprijedi, podrži i potpomogne mladim kreativcima elektroničke scene.”

Upravo će ekipa Let’s Mix It! Recordsa raditi s mladim producentima i prolaziti kroz sve segmente kreative i menadžmenta izvođača koji streme ka što većoj popularnosti. Što se tiče samih zahtjeva etikete, Let’s Mix It! Records će izdati sve trake za koje smatraju da imaju glazbeni i tehnički potencijal, a otvoreni su za sve žanrove elektroničke glazbe.

Od pokretanja etikete, iako im je inbox zatrpan mailovima, otkrivaju nam da tko god pošalje demo, oni poslušaju traku te daju povratnu informaciju sa smjernicama kako da se poboljša traka i na čemu da se poradi kako bi se u nekom trenutku mogla objaviti ta pjesma upravo na Let’s Mix It! Recordsu.

Na pitanje koliko često izdanja možemo očekivati, Marko Milićević nam ističe da će pokušati održati ritam izdavanja barem jedne trake mjesečno, ali ako ih bude više to je iz razloga što su različitih stilova, a iz Let’s Mix It! Recordsa se trude pokriti sve elektroničke pravce i podžanrove.

U prvom valu objave traka, svoje premijere su imali Lanna, Zira, Dakman, Dakissa, The +, Nadezda D, Baka, Pao Pausto.

Ove godine na Let’s Mix It! Recordsu objavljene trake dosad su imali Daytona, Pao Pausto i Lansky, a njihove trake se nalaze na svim glazbenim platformama.

Iz pozivaju sve mlade, neafirmirane producente da ima pošalju svojedemo trake na letsmixitrecords@gmail.com, uz malu napomenu da se file demo trake nazove “ime artista – ime pjesme”.

brejcha 2
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
soul gravity mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju