Skip to main content
  • 8.08.2023.

Ogulinac preminuo na prostoru Mo:Dem festivala. Istraga u tijeku!

Tragična vijest stiže iz Donjeg Primišlja

Piše: 

Psihodelični festival Mo:Dem jučer je otvorio svoja vrata, no umjesto da se priča o slavlju psy trance kulture i spektakularnom prvom danu, iz duboke šume nedaleko uz Mrežnicu odjeknula je tragična vijest.

Karlovačka policija je izvijestila o dojavi da je pronađen 40-godišnjak na festivalskom prostoru Mo:Dema u šumi nedaleko od Donjeg Primišlja. Izlaskom na očevid, policija je utvrdila da nisu utvrđeni tragovi nasilne smrti, a kako bi se točan uzrok znao tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na obdukciju.

Organizator festivala Tomislav Sijarto je za Hinu otkrio da je u noći s ponedjeljka na utorak, oko 4 sata ujutro, grupa posjetitelja na cesti pronašla osobu koja nije izgledala dobrog zdravstvenog stanja, ali da je bila pri svijesti kada se pozvala hitna medicinska pomoć. No dolaskom hitne medicinske pomoći, ta osoba gubi svijest- medicinski djelatnici su ga nastojali oživjeti, ali bezuspješno.


 

Prve video snimke s Mo:dem festivala

Kako sami organizator otkriva, preminula osoba je iz Ogulina, ali nije bio dio osoblja ni gost festivala. Pretpostavljaju da je na prostor festivala došao preskakanjem ograde. “S obzirom na toliku količinu posjetitelja, nismo u mogućnosti znati što koji od njih u nekom trenutku radi, ali možemo pružiti pomoć kada je potrebna", rekao je Sijarto.

"Podržavamo svaku prisutnost policije i s njom maksimalno surađujemo. Kao organizatori pružamo mjere sigurnosti i pazimo da ne bude nasilja. Ako netko koristi narkotike ili alkohol, to čini na vlastitu odgovornost. Ne možemo kopati po džepovima.” zaključuje organizator festivala Tomislav Sijarto.

brejcha 2
brejcha 1
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
dobar house mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju