Skip to main content
  • 6.08.2023.

Donje Primišlje se sprema za psihodelične fešte uz Mo:dem festival

U dubini šume u Donjem Primišlju nedaleko od Slunja, od 7. do 13. kolovoza na Modem festivalu okupit će se nekoliko tisuća sretnih ljubitelja psihodelične glazbe, umjetnosti i kulture koji su se uspjeli “dočepati” ovogodišnji ulaznica

Piše: 

Tijekom godina Mo:Dem festival se nije odlučio na povećanje kapaciteta, već na ulaganje u kvalitetu i sadržaj što dodatno privlači brojne zaljubljenike iz svijeta psihodelije. Već tradicionalno za jedinstveno glazbeno i spiritualno iskustvo biti će zadužene tri pozornice – The Hive, The Swamp i The Seed. Važnu okosnicu ovogodišnje postave izvođača donosi psihodelična etiketa Zenon Records koja slavi 20 godina postojanja.

The Hive će sa svojim bogatim lineupom balansirati partijanere između Mliječne staze i Donjeg Primišlja otkrivaju organizatori, a u tome će im pomoći imena poput Abralabim vs. Jairam, Acid Mind, Allu, Audiopathik, Bethad, Crom, Desired Reaction, Doust, Fako, Gizmo, Grapes Of Wrath vs. Meteloids, Jahmbo, K.i.M., Kimmei, Metaphyz, Nobot, Obelisk, Pastor John, R-Alien, Spiral, Thos Grol, Tsubi, Winny, Xabanga i mnogi drugi.


Foto: Focuspocus

The Swamp, inače mlađa sestra The Hive i ove godine ima isti zadak – pružiti komplimentarni glazbeni program koji će izbalansirati kompletni festival. Jolene, kako se tepa pozornici, ove godine dovodi imena poput Aetha, Airi, Arya, Birds Ov Paradise, Breger, Capodanna, Cubex, Damonga, Ego-T, Fisheye, Floating Machine, Giuseppe, Golanski, Hans Dunkelkammer, Hellquist, JFK, Kasadelica, Knobs, L-3P,Luis M, Melt, Mojo’s Ear, Odd, Rambadu, Sensient, Solar Kid, Tilda, Vittjas Tief, Zmayo i mnogi drugi.

The Seed iz godine u godinu je kolijevka novih ideja, stilova i glazbenih priča, a u njih ove godine donose imena poput Ada Kaleh, Alji, Azu Tiwaline, Badun, Baxtak, Bodoo, DJ Josko, DJ Crimson, Feral B2B Ness, Forest Drive West, Indra, Kujo, Kudjo, Lo.renzo, Moisk, Nathalia, Odium, Piero Nataraja, Prisma, Quanta, Thomas Romain, Too Faar, Tsu i druge.

Uz bogati glazbeni program, u sklopu festivala će se postaviti brojne umjetničke instalacije te nekoliko izložbi. Psihodelična oaza donosi niz predavanja, radionica, tretmana iscjeljivanja kao i yoga aktivnosti. U sklopu festivala pripremljena je i dječja zona, za one najmlađe posjetitelje.

Magična vrata Mo:Dem festivala se otvaraju u subotu 5. kolovoza točno u podne, a zatvaraju u ponedjeljak 14. kolovoza navečer. Ulaz na festival prije i poslije navedenog vremena je zabranjen. Između Slunja i Mo:Dema će voziti shuttle bus, kao i festivalski shuttle bus između kampa i ulaza. Detalji o voznim redovima provjerite ovdje.

Kako navigirati i snalaziti se po Mo:Demu provjerite na festivalskoj mapi.

Posljednje “last minute” informacije festivala možete provjeriti ovdje te na društvenim mrežama Mo:Dema.

Slunjski župnik o Mo:Demu: -Pokušavamo proniknuti u tajnu ovog festivala i glazbe-

Ovako
je prošle godine izgledao kamp Mo:dem festivala snimljen dronom

Prošle godine prvi smo u regiji prenijeli videom, atmosferu s festivala. Pogledajte ovdje.

sonus 2
sonus 1
Vezani članci
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity mobile
Na YouTubeu se pojavio rijedak dokumentarac o techno sceni iz 1995. godine koji donosi uzbudljive uvide.
soul gravity desktop