Skip to main content
  • 6.05.2024.

One Drop Music sprema novo melodično iskustvo s Henri Bergmann, Axelom Haubeom i Sammer

Sredinom svibnja, publika će u omiljenom zagrebačkom Kupeu imati priliku čuti različite nijanse techna – od hipnotičkih bas linija do razigranih melodija.

Piše: 

Zahuktala elektronička scena u Zagrebu, 18. svibnja dobiva novi techno spektakl, kojeg najavljuje One Drop Music u zagrebačkom Petom Kupeu. Ovog puta se predstavljaju 2 iznimno talentirana, nadolazeća DJ imena, uz glavnu zvijezdu večeri Henri Bergmann.

Neizostavni sa najvećih svjetskih pozornica i klubova diljem planete, DJ-evi u novoj postavi One Drop Musica pomno su izabrani da pruže pravu glazbenu avanturu, koju predvodi jedinstvena DJ-ica, producentica i vlasnica etikete Automatik, Henri Bergmann. Uz nju, svoje setove predstaviti će nam belgijska techno zvijezda Axel Haube i mlada bugarska DJ-ica Sammer.

Henri Bergmann je house i techno DJ-ica i producentica, a iza nje je vrlo produktivna godina s izdanjima, nastupima i velikom podrškom nekih ključnih igrača sa scene. Na njezinom EP-u na Watergate etiketi, Henri je po prvi put koristila vlastiti glas u svojim produkcijama. EP “Mind Control”, koji je izašao u srpnju 2022., uključivao je jaku postavu suradnika i remiksera, uključujući Biesmansa, Wenninka, Echonomista i Stephana Jolka iz Afterlifea. EP je dobio fantastičnu podršku uključujući dva Top 10 ulaza na Beatportu i Spotify playlistama, a u svojim setovima predstavili su ga Tale of Us, Solomun i Dixon. Najnoviji EP “Here’s The Fear” izdala je za etiketu Afterlife u sklopu kompilacije Realm of Consciousness VI.

U protekloj godini nastupala je u glavnoj sobi u Pachi, upisala dva ADE nastupa, kao i festivalske nastupe na Glastonburyju, Noisily, Wilderness & Secret Garden Party, dok je 2023. započela u Libanonu u The Grand Factoryju, nastupom na Grammyju i show u rodnom Londonu s Fidelesom. Izvanredni nastupi u Zamna Tulumu i Dubaiju, turneju u Vijetnamu, debi na Nordsternu, s već potvrđenim rezervacijama festivala za Noisily, Rituals, Lost Village & Vibrancy Open Air pozicioniraju Henri u sam vrh melodic techno izvođača.

Axel Haube je belgijski DJ čija je karijera u velikom usponu. Njegove setove melodičnog i kozmičkog techna napaja mračni, ali poletni groove, protkan zavodljivim melodijama. Nastupa diljem globusa, od pozornice Afterlife do Circoloca, Hivea, Inputa, Ritter Butzke i Extrema Outdoora.

Uz talentirane DJ-eve koji vode ovu glazbenu ekspediciju, publika će čuti različite nijanse techna – od hipnotičkih bas linija do razigranih melodija, a sve uz vrhunsku produkciju koja je već standard za One Drop Music i njihove evente u Petom Kupeu.

Ulaznice su u prodaji kroz sustav Entrio, a organizatori poručuju da se osigura mjesto na vrijeme za novi techno spektakl zakazan za subotu 18. svibnja od 23 sata.

FB EVENT: New melodic experience with Henri Bergmann, Axel Haube and Sammer

soul gravity desktop
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju