Skip to main content
  • 16.11.2023.

Opločavanje Specijal: Svi domaći labelovi koji sudjeluju na prvom sajmu nezavisnih izdavača!

Reakcije struke na Opločavanje Specijal – Prvi sajam nezavisnih izdavača su iznimno pozitivne, a odaziv je velik

Piše: 

Kako mu samo ime govori, u premijernom izdanju ovaj sajam ploča predstavit će nezavisne izdavače iz Hrvatske. Svaki label imat će svoj štand i prodavati vlastita izdanja, ali i od kolega koji možda nisu mogli prisustvovati osobno. Rasporedili smo ih u dva dana 18. i 19. studenog, stoga rezervirajte nadolazeći vikend za kvalitetan shopping vinila, i ostalih formata.


Photo by: Matthew Henry

Ovo iznimno bitno događanje za domaću scenu održava se u mjesecu u kojem PDV obilježava svoj 10. rođendan. Mjesto radnje je Pločnik, na adresi Međimurska 21 u Zagrebu, gdje se nalazi i središnjica te dućan PDV-a.

"Naslanjajući se na odlične povratne reakcije, cilj je da događaj postane tradicionalan, a u budućim izdanjima se očekuje njegovo proširenje na regiju, te nadalje na inozemstvo. Uz popratne sadržaje koji su također u planu za buduća izdanja, glavni cilj sajma ostaje promocija agilne scene koja ključa kroz nezavisno izdavaštvo, uz neposredan kontakt i minglanje posjetitelja sa glavnim akterima, što otvara potencijal za ine nove suradnje.

Svjesni činjenice da digitalni i streaming zapisi drže dominaciju u današnjoj mainstream diskografiji, novi izvođači i dalje lakše preživljavaju kroz suradnje s nezavisnom izdavačima, te prodajom fizičkih nosača zvuka na svojim nastupima. Kako bi se takva praksa održala, poželjno je, ako ne i iznimno važno, podržati nezavisne izdavače, a posljedično i izvođače kupovinom njihovih izdanja, na čemu se i u ovom pozivu svima unaprijed zahvaljujemo, a ulaz na sajam je dakako besplatan", kažu organizatori.

Nezavisni izdavači čija izdanja će se moći nabaviti u sklopu Opločavanje specijala (abecednim redoslijedom):

BARBA, BASIC & ROUGH, BLACKSOUL MUSIC, BLIND DOG RECORDS, BUREK, CYCLE RECORDS, DALLAS, DHP-AK47, DIRTY OLD LABEL, DOOMTOWN, DOSTAVA ZVUKA, UO ELEMENTAL, FORBIDDEN DANCE, FOX & HIS FRIENDS, GEENGER RECORDS, GURANJE S LITICE, IMOGEN RECORDINGS, JEBOTON, KOPATON, MAST PRODUKCIJA, MOONDANCE, MUDRI BRK, NOTA BENE RECORDS, PASS THE HAT, PDV, POMALO, RIKA MUZIKA, SLUŠAJ NAJGLASNIJE, SMRT RAZUMA, THIRD WORLD, TONDAK, VEDRAN PETERNEL (ZVUČNI ZID, ZAGREB CALLING), VAKUM, VILLAGE LIVE, WTF RECORDS, i još možda poneki.

 

brejcha 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zagreb mobile
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk