Skip to main content
  • 26.03.2009.

Opširnije o DVD-u Blue Potential by Jeff Mills

Jeffov interes za drugim smjerovima glazbe pojavio se u 2000.g. kada je njegova eksperimentalna glazba za film „Metropolis“ jako dobro prihvaćena od strane kritike. U srpnju 2005.g. Jeff Mills je zajedno s nacionalnim orkestrom grada Montpelliera je izveo neke od svojih kompozicija koje su prethodno aranžirane i adaptirane za publiku koja sluša klasiku a u svemu tome pomogao mu je Thomas Roussel.

Piše: 

Događaj se odvio na lokaciji ispod mosta Pont Du Gard kao proslava 20. godišnjice od kad je ova građevina stavljena na listu svjetske kulturne baštine. Thomas Roussel, Montpellierski orkestar i Jeff Mills radili su zajedno kako bi kombinirali dvije vrste instrumentala koje su prema Millsu podijeljene na emotivno zajedničke i ekspresivne elemente.

{seyretpic id=196 align=center}

Ova fuzija elektronske i klasične glazbe u suradnji s Montpellierskim orkestrom, nastavak je nečega što su 2000.g. napravili DJ-i Manu Le Malin i Torgull i sve je objavljeno na DVD izdanju pod imenom 'Yesterday, Today, Tomorrow'. Cijeli snimku ovog veličanstvenog koncerta pogledajte poviše ovog odlomka, a za nastup Jeff Millsa i rođendanske proslave Klubske Scene ostalo je da se strpite još svega 2 dana.

{snippet 1}

sea star desk
sea star mobile
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju