Skip to main content
  • 18.11.2017.

Organizatori FWF festivala pripremaju najveći novogodišnji doček – Winter Fresh Wave

Ukoliko se još niste odlučili gdje dočekati 2018., onda svakako razmotrite Winter Fresh Wave, koji u Banja Luci sprema veliki doček kojega će uveličati poznati regionalni i internacionalni gosti.

Piše: 

Za Fresh Wave festival ste čuli, radi se o jednom od najboljih festivala u Bosni i Hercegovini, a sada će vas organizatori festivala dobro zagrijati i u zimsko vrijeme, jer pripremili su najveći novogodišnji party, Winter Fresh Wave. Održat će se u sportskoj dvorani kampusa, kada će 31. prosinca u 21 sat otvoriti svoja vrata, a na dočeku će nastupiti hamburški Kaiserdisco, bugarski virtuoz Pavel Petrov, najpoznatiji BiH DJ Mladen Tomić, te Nebs Jack, Joma Maja i Miroslav Pavlović.

Kada pričamo o Kaiserdisco, radio o nositeljima tech house zvuka kojega čini dvojac Frederic Berger i Patrick Buck. Uspješni DJ dvojac bilježi i brojna produkcijska izdanja za svjetski renomirance labele, Drumcode, Suara, Snatch! i Get Physical. Iako se zapravo radi o duo-u, Frederic i Patrick ne dopuštaju nikakva neslaganja te u suštini djeluju kao cjelina koja je više od tima i kvalitenog glazbenog partnerstva. Ističu se kirurški preciznim prijelazima, kao i maksimalnoj produkcijskoj kvaliteti zvuka. Ova dva hamburška čarobnjaka imaju visoki status na svjetskoj elektroničkoj sceni koji su dosegli sa brojnim suradnjama sa ostalim velikim imenima poput Booka Shade, Extrawelt, Nicole Moudaber, Marc Romboy, Robyn, Sebastien Leger te Steve Lawler.

Drugi internacionalni gost Winter Fresh Wave-a je bugarski DJ i producent Pavel Petrov. Iako već godinama na sceni, Pavel je svojom konzistentnošću najuspješniju godinu imao 2016. kada je debitirao na The BPM festivalu, a njegov vlastiti program EXE postao je najomiljeniji među građanima Sofije, koji u prosjeku posjeti i do 2000 fanova. Najčešće se nalazi u okvirima house glazbe, ali nisu mu strani ni ostali žanrovi pa kombinira sa tech house, minimal i progressive zvukovima. Pavel se vodi za time da se predstavlja kroz vlastitu glzbu sa kojom su se upoznala velika svjetska DJ imena, Carl Cox, Hot Since 82, Maya Jane Coles, M.A.N.D.Y., Joris Voorn te John Digweed, a izdao je za OFF Recordings i Stolen Soul Music.

Mladen Tomić, vjerojatno je najjače DJ ime sa prostora BiH, a ujedno je i rezident Fresh Wave Festivala te će se pridružiti veličanstvenom dočeku u Banja Luci. Miljenik je domaće publike pred kojom rado testira izdanja iz vlastite studijske kuhinje koja tek trebaju ugledati svjetlo dana. Izdavao je labele, Terminal M, Deeperfect, SCI+TEC, Suara te brojnim drugim, a vrijedi spomenuti da je support Mladenu stigao i od jedne od vodećih figura plesne scene, Richie Hawtina.

Preostali nositelji kvalitetnog zvuka su Miroslav Pavlović te Nebs Jack i Joma Maja. Miroslav je domaćoj publici dobro poznat, a radi se o jednom od najtalentiranijih producenata koji inzistira na kvaliteti produkcije, kao i na tech, minimal i progressive zvukovima. U slučaju Nebsa i Jome radi se o rezidentima Fresh Wave festivala, koji jedva čekaju priliku da rasplešu prisutne do ranih jutarnjih, a moguće i popodnevnih sati u novoj 2018..
{youtube}oLYPBdE7cKc{/youtube}

Organizatori imaju veliku želju da atmosferu užarenih ljetnih noći, prenesu i ovaj zimski dan i zagriju dvoranu za koju pripremaju i druge specijalne goste te odličan audio-vizualni doživljaj. Prodaja ulaznica počinje uskoro pa je najbolje da sve detalji potražite na [FBeventu].
 

sea star desk
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
sonus 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju