Skip to main content
  • 16.11.2015.

Otkrijte koja je pjesma najslušanija na Spotifyju!

Švedski glazbeni streaming servis koji bilježi otprilike 75 milijuna aktivnih korisnika, imenovao je najpopularniju pjesmu svih vremena.

Piše: 

 
Najstreamanija pjesma svih vremena na Spotifyju? Pomislit ćete: „Sigurno nešto kultno poput Jacksonovog „Thrillera“ ili neki rock klasik Stonesa, Led Zeppelina… A Madonnina „Like a Prayer“, Cherin „Believe“, a možda i neki od mega popularnih one hit wondera? Potonja opcija bila bi najbliža istini jer je Spotify naglasio kako se radi o pjesmi staroj svega osam mjeseci – „Lean On“ Major Lazera (Diplo, Jillionaire, Wlshy Fire) i DJ Snakea (feat. MØ).

Prema tamošnjoj računici, pjesma je putem Spotifyja preslušavana čak 526 milijuna puta, čime je srušila dotadašnji rekord, „Thinking Out Loud“ Eda Sheerana. Zanimljiva trivija poput ove ne bi trebala previše čuditi, budući da je Spotifyjeva publika pretežno mlađe dobi te kao takva generalno uživa u mainstream glazbi i hitovimaOvo je samo jedna od mnogih globalnih afirmacija pjesme nakon što je dosegla četvrto mjesto na Billboardovoj Hot 100 ljestvici u SAD-u te drugo mjesto na ljestvici singlova u Ujedinjenom Kraljevstvu koje provodi Official Charts Company.

Diplo iz Major Lazera u prijašnjim je izjavama isticao kako je oduvijek vjerovao u pjesmu, ali u početku nije bio zadovoljan stavom produkcijskog tima prema njoj. Napisao ju je zajedno s kolegom Switchem i danskom glazbenicom MØ koristeći pritom instrumental Jr Blendera kao podlogu. Nakon toga, pjesma je remiksirana uz asistenciju DJ Snakea i postala glavni singl s ovogodišnjeg Lazerova albuma, „Peace is the Mission“, izdanog za label „Mad Decent“. Zanimljivo je da su pjesmu prvotno odbile otpjevati Rihanna i Nicki Minaj, što ovom hitu očito nije stalo na put.
 
brejcha 1
Vezani članci
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sonus 1
Poznata radijska voditeljica i utjecajna figura scene Annie Mac u kraćem dokumentarcu priča s Fatboy Slimom koji otkriva najsočnije detalje iz svoje karijere
sea star desk