Skip to main content
  • 23.12.2017.

Otkrivamo 6 DJa i njihove prve poslove prije nego su stvorili uspješne karijere

Jeste li se ikada upitali što su poznati DJ radili prije nego su se ustabili na sceni i počeli puniti najveće klubove i festivale na svijetu? Sada ćemo to otkriti.

Piše: 

Iako su svi oni maštali o uspješnim DJ karijerama, da bi do njih došli bavili su drugim zanimanjima kojima su plaćali račune. Nina Kraviz, Richie Hawtin, Eats Everything, Sven Vath, Ben Klock i Dixon, svi su oni prije nego im je DJ postao životni posao u radnju knjižicu upisivali sate sa sljedećih poslova:

BEN KLOCK

Grafički dizajner:
Poznati techno DJ za vrijeme dok je kretao sa karijerom koja ga je kasnije učinila jednim od najrespektabilnijih DJ današnjice, radio je u grafičkom dizajnu kao pripravnik.

DIXON

Nogometaš:
Dixon već godinama dominira scenom, bilo na Resident Advisor Top DJs ili svojom berlinskom etiketom Innervisions, Steffen Berkhahn bio je na putu da izgradi karijeru kao nogometaš, a čak je i igrao na nacionalnoj razini za ekipu Istočne Njemačke, no problemi sa koljenima odmaknuli su ga sa travnjaka.

EATS EVERYTHING

Telefonski operater:
Poznati House DJ i producent Dan Pierce u mladim danima se osim DJing bavio i ručnim radom, točnije tri godine, te je bio zaposlen u jednoj kompaniji gdje je radio u call centru.

NINA KRAVIZ

Stomatolog:
Kruna najdominatnije DJane zadnjih par godina definitivno ide u ruke Nine Kraviz, koja je za svoj život prije nego je počela bacati ljude u trans svojim setovima radio kao stomalotog, te je u istome polju stekla doktorat. Ostatak vremena provodila je pišući za moskovske novine te radila na lokalnim radio postajama.

RICHIE HAWTIN

Zaposlenik tvrtke McDonalds, Snimatelj i odstranjivač kukuruza:
Prije nego je kanadski DJ krenuo u osvajanje svijeta sa svojim alter egom Plastikman radio je kao zaposlenik McDonaldsa, lista njegovih zanimanja je još i poduža.

SVEN VATH

Pop pjevač:
Kao legenda techno scene svojevremeno je bio pop zvijezda grupe OFF (Organisation For Fun), s kojima je napravio hit 'Electric Salsa'.

 

brejcha 1
Vezani članci
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 2