Skip to main content
  • 25.11.2021.

Otkrivamo kako je projekt FLOW iz Dalmacije osvojio srca svjetske publike

U pozadini projekta FLOW pokrenutog 2017. stoji Jozo Nazor iz Splita, a inspiracija je došla slušajući brazilskog producenta Vintage Culture.

Piše: 


Posebno su ga zaintrigirali remiksi starih pjesama koje radi V.C. (majstor brasilian bassa), te je to ujedno bila i prekretnica u producentskom radu Dalmatinca FLOW-a budući da obožava obrade starih hitova. Prvi single “Night Shift” tako mu je izašao 2018. za Mystery Freedom Rec, te je ista supportana od brojnih artista. Poslije je dobio priliku raditi remikse za Vintage Culture, Kylie Minogue, Stardust, a 2021. je izbacio remiks za Halsey pod imenom "Balenciaga" gdje se dogodio "boom" na Spotifyu.

"Balenciaga je krenula kao projekt s mojim kolegama iz Brazila. Upoznali smo se priko društvenih mreža, te je od tada sve krenulo", kaže FLOW. Dečki su iskoristili dio vokala od Halsey iz pjesme New Americana i tako je nastala Balenciaga, a može se opisati kao kombinacija slap house i brasilian bass zvuka.

"Ja sam već imao vokale i bass liniju samo su mi nedostajele neke sitnice šta su kolege kasnije nadodali. Trebalo nam je oko 4 mjeseca sveukupno dok smo završili cijelu stvar. Imali smo dosta problema sa copyrightom jer naravno nisu bili naši vokali. Prijatelj iz Brazila je imao vezu i kontaktirao je Halsey tj. njen menadžment i njima se svidjela pjesma. Tako smo došli do dogovora da ćemo moći izbaciti stvar na Spotifyu pod uvjetom da piše u zagradi Remix, što nam realno nije predstavljalo nikakakav problem jer smo imali dobar feeling. Nismo definitivno znali da ce se ovako probiti i to u malo manje od 3 mjeseca stvar je prešla 1 milijun pregleda", ponosno kaže FLOW.

Sad broji 2 milijuna i 200 tisuća pregleda, i još ide gore!

Dobili su podršku od brojnih izvođača, a remix je ušao u preko 30.000 slušanja na playlisti. Najveća podrška definitivno šta su dobili je ta što su ušli u Spotify editorial playlistu. Amsterdam Dance Event ih je isto ubacio u svoju playlistu ove godine, a listu sluša preko 20.000 ljudi svaki dan!

"Isto tako moram napomenuti da smo bili više puta prvi na ljestvici Apple Musica u dvije države što u početku nismo mogli ni zamisliti. Ove godine u lipnju sam potpisao za Slap House Mafia Records i planovi za 2022. su izbaciti par remixa za poznate izvođače."

Zapratite FLOW-a na Instagramu i očekujte još dobrih vijesti uskoro!

defected zagreb mobile
Vezani članci
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
sonus 1
Pariška koncertna dvorana za dvije tisuće posjetitelja – L’Olympia – u 131 godinu dugoj povijesti ugostila je i Paul Kalkbrennera
defected zg desk