Skip to main content

Ovog ljeta na splitski Žnjan stiže novi veliki festival elektroničke glazbe

Javnosti su danas najavljeni veliki glazbeni projekti koje jedna od najvećih međunarodnih producentskih kuća, Alda i organizator velikih svjetskih događaja, Insomniac, planiraju ovog ljeta organizirati na Jadranu, točnije u Puli i Splitu

Piše: 

Prema riječima organizatora, na Jadranu se zahvaljujući tim događanjima očekuje preko 150.000 posjetitelja iz cijelog svijeta.


Foto: www.apartmanija.hr

Uz festival elektroničke glazbe pod nazivom „Secret project presents Pula music week“, najavljeno je još jedno veliko glazbeno događanje koje će se ovog ljeta dogoditi u Splitu. Po pitanju detalja u vidu datuma i izvođača, organizatori su za sad ostali tajnoviti, no nakon konferencije se neslužbeno moglo čuti da će u Splitu nastupiti jedna od globalno najpopularnijih zvijezda današnje glazbene scene.

Prema riječima Alana Harderberga, čelnog čovjeka Alda-e i Baggija Begovica, direktora Insomniaca za Europu, Hrvatska će ovog ljeta u Puli i Splitu ugostiti neke od vodećih imena elektroničke i svjetske glazbene scene. – „Kad je riječ o događanju u Splitu, detalje još uvijek nećemo iznositi, ali možemo potvrditi da će domaća i svjetska javnost biti ugodno iznenađena. Split u svakom slučaju očekuje spektakl kakav još kod nas nije viđen. Svi detalji su organizacijski poznati i ugovoreni, a glazbeni događaj kojeg spremamo će biti iznimno atraktivan, prvenstveno zbog izvođača koji će nastupiti, ali i činjenice da će ovime Hrvatska zasigurno doći u fokus interesa glazbene publike na globalnoj razini“ istaknuli su Harderberg i Begovic.

Osnivanjem ureda u Hrvatskoj početkom ove godine – Zagreb, Split i Pula pridružili su se globalnim uredima u Los Angelesu, Amsterdamu, Tokyu, Hong Kongu i Miamiju u kojima Alda i Insomniac uspješno djeluju. Na press konferenciji se za kraj moglo čuti kako management Alde naveliko traži nove zaposlenike iz Hrvatske koji će ove i narednih godina imati priliku raditi u najvećoj svjetskoj producentskoj kompaniji.

Kako smo još saznali na press konferenciji, u Split stiže jedan od izvođača koji ima više hitova nego popularni The Beatles-i.  Prva imena za festival u Splitu bit će objavljena krajem travnja.

wls 20 mobile
Vezani članci
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
sibold mobile
Galeb Nikačević otkriva svijet lako dostupnih halucinogenih biljaka koje rastu po šumama i gorama Srbije.
dam swindle deskstop