Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
Skip to main content

Ovog petka u Petom Kupeu svjetski cijenjeni DVS1 i Vladimir Ivković

Nova uzbudljiva imena i zvukove donosi predstojeće izdanje večeri Sequences.

Piše: 

Naslovna foto

naslovna foto: Dino Ninković

U Peti Kupe ovog petka, 2. veljače, stiže DVS1, jedan od najcjenjenijih svjetskih techno DJ-a i istaknutih boraca u očuvanju prave klupske kulture te Vladimir Ivković kultni je DJ koji istražuje drukčije zvukove.

Priča ovog američkog DJ-a i producenta počinje u Minneapolisu gdje je njegova obitelj doselila iz Sankt Petersburga. Buntovni adolescent, uronio je u rave kulturu, priređujući zabave s masivnim zvučnim sustavima, osnivajući vlastiti klub i prikupljajući kolekciju koja sada premašuje 30.000 ploča. DVS1 izgrađen je na sveobuhvatnoj ljubavi prema glazbi, dubokom poštovanju zanata i iskustvima na rave sceni 90-ih.

S više od 25 godina iskustva, njegovi moćni i energični setovi odaju počast korijenima, dokazujući svestranost i talent za navođenje ljudi na ples. Poznat po aktivizmu unutar elektroničke scene, DVS1 je 2022. pokrenuo i Aslice, platformu koja potiče DJ-e da doniraju postotak svojih honorara umjetnicima čiju glazbu puštaju.

Drugo sjajno ime ovog izdanja je Vladimir Ivković, kultni DJ, ali i pripovjedač, znalac i nadasve umjetnik. Rođen u Beogradu, karijeru je izgradio u Njemačkoj, prije svega u Salon des Amateurs, malom klubu velikog značaja u Düsseldorfu. Ovaj Ivkovićev glazbeni i duhovni dom djeluje poput otvorene platforme gdje istinski ljubitelji glazbe mogu upoznati DJ-e koji istražuju zvukove i žanrove udaljene od tradicionalnih u plesnoj glazbi.

Posljednjih godina Ivkovićev temperament sve više nalazi odane sljedbenike što ga je dovelo do bitne uloge na europskoj klupskoj sceni. Unatoč svim međunarodnim avanturama u slavnim klubovima i velikim događanjima, Ivković je zadržao fokus na glazbi, posebno mračnim i često psihodeličnim zvukovima.

Iznimno glazbeno putovanje upotpunit će hrvatska techno kraljica Insolate i svestrani i strastveno glazbeni mornar Pepi Jogarde. Ovo tvrđe i mračnije izdanje Sequencesa pratit će i posebni ambijent kluba uz adekvatan light show.

Ulaznice su dostupne kroz sustav Entrio.

FB EVENT: Sequences w/ DVS1, Vladimir Ivković, Insolate, Pepi

john digweed 1
U režiji Shahbano Farid, najnoviji film Resident Advisora nudi uvid u DIY korijene kulture noćnog života u Pakistanu.
brejcha 1
U režiji Shahbano Farid, najnoviji film Resident Advisora nudi uvid u DIY korijene kulture noćnog života u Pakistanu.
john digweed 2