Skip to main content
  • 22.05.2024.

Ovog vikenda pratite ekskluzivni sadržaj iz kolijevke techna i s kultnog Movement Detroit festivala

Naš suradnik putuje za Sjedinjene Američke Države gdje će posjetiti Detroit i izvještavati s jednog od najdugoviječnijih elektroničkih festivala.

Piše: 

Prvi put ćemo posjetiti kultni Movement Detroit festival koji se održava u vikendu ispred nas, kada Sjedinjene Američke Države slave “Memorial Day Weekend“. Tijekom sva tri festivalska dana, naš suradnik Tonko Mikulandra će izvještavati iz “Motor Cityja“, istražiti njegovu techno povijesti, kao i prenositi atmosferu te dojmove sa samog festivala kroz fotografije, video i tekst.

Tonko Mikulandra je na sceni gotovo 25 godina, u početku kao partijaner, a zatim kao DJ, samo da bi se prebacio u ulogu organizatora te naposljetku i fotografa. Kao organizator dugi niz godina je stajao iza festivala poput Nox i Sweet Sound of Summer koji su se održavali u Šibeniku i okolici. S obzirom na staž, sudjelovao je na sceni u više uloga i pratio ju iz više kuteva, a kako sam voli reći “odnos sa scenom je dosta šarolik i usko povezan“.

Naš suradnik gaji posebni interes prema Detroitu, posebice detroitskom stilu techna što je i sam razlog avanture “preko bare”. Kako nam prepričava, sve je krenulo na partyju u primoštenskoj Aurori kada je svirao Kevin Saunderson koji ga je oduševio na prvu i osjetio povezanost Šibenika i Detroita. “Eto, sad cca. 20 godina nakon, idem tamo gdje je sve počelo, gdje se rodila ljubav. Zatim, kada sam radio Nox festival na Martinskoj, doveo sam detroitske legende Juana Atkinsa i Kennyja Larkina.”

Ovogodišnje 18. izdanje kutlnog festivala je potvrdilo više od od 100 renomiranih i traženih imena koji će odraditi solo nastupe te ekskluzivne b2b nastupe. Među potvrđenima su teškaši poput 999999999, Boys Noize b2b VTSS, DJ Tennis b2b Gerd Janson, Ellen Allien, Fatboy Slim, Kevin Saunderson, Goldie (live band), Joseph Capriati, Loco Dice, Seth Troxler, Solomun, Stacey Pullen i drugih. Upravo s nekima od njih će naš suradnik imati priliku odraditi i intervju.

sonic desktop
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.
sonic mobile
Snimljen na Burning Manu 2012., ovaj dokumentarac prkosi stereotipima o poznatom festivalu prateći nevjerojatnu avanturu dvoje 60-godišnjih roditelja.