Skip to main content
  • 13.02.2023.

Ovogodišnja Dora bila je ispunjena pjesmama s elektroničkom produkcijom

Već kroz prethodnih par izdanja Dore, mogla se naslutiti promjena u glazbenim pravcima u kojima idu izvođači s pjesmama kandidatima za Eurosong

Piše: 

Hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije ove godine obilježilo je 18 pjesma , a pobjednici Let 3 predstavljaju Hrvatsku na nadolazećem Eurosongu u Liverpoolu.

Prije nekih mjesec dana, otkrili su se kandidati kao i pjesme za ovogodišnju Doru, a nekoliko izdanja vrijedi izdvojiti zbog njihove moderne, elektroničke produkcije. Od ukupno 18 pjesama koje su se natjecale i pokušale osigurati svoje mjesto za Liverpool, njih 7 imalo je elektronički aranžman.

Sudeći prema pregledima na YouTubeu, Harmonija disonance i pjesma “Nevera” odlično je kotirala kod publike s gotovo pola milijuna pregleda, a to je postigla atraktivnim spojem etno zvuka i elektroničkog beata. Kreativci iza pjesme su Anja Papa i Luka Vidović iz tria pocket palma koji je nominiran i za ovogodišnju nagradu Porin u kategoriji Najbolji elektronički album.

{youtube}hk4B-GbqhIU{/youtube}

Na prvo slušanje melankolična pjesma, ali uz istančani drum ‘n’ bass ritam prilagođen radijskom eteru. Tajana Belin otpjevala je “Dom”, a produkciju potpisuje Marcel Sprunkel.

{youtube}urc9DaZjtaU{/youtube}

Moderna plesna produkcija, popraćena elektroničkim ritmom dolazi kroz “Free Fallin’” iza koje stoji vokal Đane Smajo. Produkciju potpisuje Branimir Mihaljević koji je skladao pjesmu koja je pobijedila na Dori 2021. “Tick-Tock”.

{youtube}9rfnrZ28e5o{/youtube}

Eni Jurišić jedna je od novijih lica na našoj pop glazbenoj sceni, ali kroz svojih nekoliko izdanja uatabanala je svoj glazbeni pravac u modernom ruhu, u stilu mnogih svjetskih pop zvijezda koji redovito koriste elektroničke produkcije. Na ovogodišnjoj Dori, Eni Jurišić dolazi s “Kreni dalje”.

{youtube}ST8d03_vkyw{/youtube}

Boris Đurđević, poznatiji kao osnivač grupe Colonia, zaslužan je za pravu dance stvar na ovogodišnjoj Dori. Vokalnu izvedbu donosi Meri Androković, a pjesma se zove “Bye Bye Blonde”.

{youtube}7uMOpWJpnqM{/youtube}

Još jedna elektro pop pjesma dolazi od Patricie Gasparini i njene “I Will Wait” s kojom se cilja na zvuk koji trenutno dominira top ljestvicama diljem svijeta.

{youtube}nGQxHMkrRvo{/youtube}

Nakon što je s baladom 2020. osvojio Doru, Damir Kedžo na ovogodišnje izdanje hrvatskog izbora za pjesmu Eurovizije dolazi s “Angels and Demons” modernog zvuka i snažnog elektroničkog beata.

{youtube}uM2SE0aMKRM{/youtube}

 

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
brejcha 1
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2