Skip to main content
  • 24.02.2018.

Ovogodišnje nominacije za Porin stigle i na vrata elektronike

U proteklih više od dva desetljeća postojanja, nagrad Porin mahom u širokom krugu zaobilazi elektroničku scenu. Za izdanje u 2018. to bi se sve trebalo promijeniti, donekle.

Piše: 

Prije koji dan objavljeni su svi nominirani za 25. dodjelu glazbenih nagrada Porin, a dobre vijesti stižu iz tabora elektroničke glazbe jer na adresu iste pristiglo je nekoliko nominacija.

U točno 35 kategorija, jedini nominirani koji su povezani sa elektronikom bivaju Chui i Kozmodrum. Chui, iako uvelike naslonjeni jazz glazbi ne bježe od fuzija sa elektroničkim ritmovima što dokazuje i njihov album "Chui Ovu Glazbu". Sa druge strane tu je fantastična petorka Kozmodrum, koje čini spoj elektroničkih i organskih zvukova.

Hvalevrijedan studijski projekt "Gravity" donio je Kozmodrumu jedinu nominaciju, onu za "Najbolji album alternativne i klupske glazbe".

Vratimo li se na Chui i pogledamo stanje u njihovom dvorištu, pronaći ćemo nekoliko nominacija. U jednoj od najbitnij kategorija "Album Godine", stoji upravo album "Chui Ovu Glazbu" koji je odrađen u kolaboraciji sa Jazz orkestrom Hrvatske Radiotelevizije.
{youtube}D1Vn1RXag6A{/youtube}

Radi se o albumu koji je dobio i našu pažnju na stranicama, te više detalja možete saznati u priloženome linku. Chui + Jazz orkestar HRT-a = Chui Ovu Glazbu

Spomenuti album nalazi se i u kategoriji "Najbolji album Jazz glazbe", dok su preostale nominacije "Najbolja skladba Jazz glazbe" i "Najbolja izvedba Jazz glazbe".

Kompletno stanje kategorija i nominiraih u istima provjerite OVDJE.

 

defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
defected zagreb mobile
Honey Dijon, David Morales i François K samo su neki od poznatih aktera koji su sudjelovali u stvaranju novog dokumentarca.
sonus 2