Skip to main content
  • alt
  • 9.04.2015.

Pakleno dobar njemački techno i house na EMA-C festivalu

Njemačka legenda Helmut Geier poigrao se izvedenicom svoga imena kako bi dobio dijabolični naziv DJ Hell.

 
Prisutan na sceni od 1985. bio je među prvim DJ-ima koji su na području Njemačke zavrtili house još kada je prve stvari puštao Steve ‘Silk’ Hurley.
 
Iako prisutan već godinama prije, debitantsku originalnu stvar izdao je 1992. i “My Definition of House Music” je apsolutno pomela svjetske podije i postala himna svih zaljubljenika u žanr. Dokazao se jednim od najprominentnijih njemačkih pionira housea i techna, ali i neumornim istraživačem koji izdanjem iz 2009. Teufelswerk (slobodan prijevod kao “Đavolje djelo”) potvrđuje svoj status.

alt

 
Svojom nesputanom keativnošću i sklonošću da se zapliće u interakcije s umjetnicima i dizajnerima kultuno-socijalne okoline i trenutka u vremenu bacio je na svoje ime i neobičan veo usporedbe sa Andyjem Warholom.
 
Ova ista neumorna energija rezultirala je otvaranjem labela International Deejay Gigolos Empire 1996.koji se uglavnom koncentrirao na tecno i ubrzo su se priključili i Fischerspooner, Vitalic, Miss Kittin & the Hacker, Tiga, Pet Shop Boys, Jeff Mills, Dopplereffekt…
 
Muškarac koji je 2002. proglašen čovjekom godine prema časopisu GQ nema nikakvu namjeru stati. Preko trideset godina iza pulteva još uvjiek nije bilo dovoljno i umjetnik i hednonist njemačke elektronike nastavlja i dalje, pa ćemo ga ovoga proljeća uloviti i na domaćem EMA-C festivalu od 22- 25. svibnja.
 
Zapravo je prikladno jer je EMA (Electronic Music Audition) započeo kao njemački festival kojem smo prododali repić “C” (Croatia) kako bi naznačili da se radi o grani pod našim suncem. Za sve detalje o rječkih 4 dana ljubavi i plesa, kartama, smještaju i izvođačima skok na službene stranice a dok se paklena techno i house vrata ne odškrinu evo jedna za kraj.
{youtube}bfwIKbG9_I8{/youtube} 
dobar house desktiop
sea star mobile
Vezani članci
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju
brejcha 1
Uspon i pad plesne glazbe iz ere 70-ih u New Yorku koji nudi blistav, propulzivan pogled na živahnu, ali osuđenu na propast njujoršku kulturnu eksploziju